mnb

Prajitura cu blat umed cu banane si crema de alune

3.75KVizualizări
4.6
(14)

Prajitura de astazi, prajitura cu blat umed cu banane si crema de alune, este o prajitura mai altfel fata de ce am preparat pana acum si fata de retetele cu blat insiropat sau cu foi, cu care v-am obisnuit. Cui a placut cel mai mult? Monei 🙂 Gusturile casei fiind diferite, unul vrea super insiropat, altul nu vrea nuca, in timp ce altora (adica mie :))) le place absolut orice.  Prajitura de fata are blaturi umede, datorita bananelor si iaurtului din compozitie, si-o crema delicioasa, cu alune caramelizate, completate minunat de glazura de ciocolata. De la Mona prajitura are nota 10, iar de la Danut 8,5. de la nasu’ 10 iar de la nasa 9 :))) Ia sa vedem, voi a cui nota o sustineti?

Prajitura cu blat umed cu banane si crema de alune

Blat

  • 2 oua
  • 170 g zahar
  • 2 banane
  • 75 ml ulei
  • 130 g iaurt
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • un pic de sare

Crema

  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g alune tocate, caramelizate (daca nu ai, inlocuieste cu nuca macinata sau prepara tu acasa alune sau nuci caramelizate, apoi rasneste-le)
  • o lingurita esenta rom
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • putina sare

Glazura 

  • 100 g ciocolata
  • 70 g smantana lichida

Prajitura cu blat umed cu banane si crema de alune - 2

Preparare Prajitura cu blat umed cu banane si crema de alune

Mixeaza intr-un bol zaharul si ouale, pana cand amestecul creste in volum si zaharul s-a diluat.

Adauga in fir subtire uleiul, mixand continuu. Intr-un bol paseaza bine cu furculita cele doua banane, adauga-le peste oua si mixeaza. Pune si iaurtul.

Cerne deasupra 120 g faina amestecata cu cacaua. Mixeaza usor pana la incoprporare, adaugand spre final si bicarbonatul si un varf de cutit de sare.

Pregateste o tava de 20×30 cm si tapeteaz-o cu hartie pentru copt. Toarna compozitia si niveleaza.

Coace blatul pe treapta 2, de jos in sus, in cuptorul preincalzit la 175 grade, program sus-jos, pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea.

Lasa-l la racit si pregateste crema.

Pune intr-o cratita  galbenusurile, zaharul, laptele, esenta si alunele. Pune cratita pe foc, la foc mic, amestecand continuu, pentru 3-4 minute, pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Raceste complet.

Mixeaza spuma untul moale, impreuna cu sarea, apoi adauga crema de alune treptat, cate 2-3 linguri, in transe, pana cand incorporezi totul si obtii o crema pufoasa si delicioasa.

Crema poate fi folosita si pentru alte blaturi sau mini-tarte fragede sau fursecuri-nuci.

Asamblare Prajitura cu blat umed cu banane si crema de alune

Taie blatul in doua felii egale.

Intinde peste prima felie jumatate din cantitatea de crema.

Aseaza a doua felie si intinde crema ramasa, cat mai uniform si mai drept posibil.

Da prajitura la rece pentru 30 de minute, apoi prepara glazura.

Intr-un bol pene ciocolata rasa si toarna peste ea smantana pe care in prealabil ai infierbantat-o.

Lasa1-2 minute, apoi amesteca pana la omogenizare.

Distribuie glazura peste prajitura rece si uniformizeaz-o frumos cu o spatula.

Da prajitura la rece pentru 2 ore, taie marginile, apoi portioneaz-o cu un cutit pe care-l treci pe sub jetul de apa (sau il stergi c-o laveta umeda) dupa fiecare taiere.

Preluare reteta – Canalul Deea’s food

Prajitura cu blat umed cu banane si crema de alune-3

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 14

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

6 + 12 =