Iti lingi degetele, lingi farfuria, furculita si cratita! :))) Daca un flacau care NICI MACAR la peste nu vrea usturoi, a mai cerut sa-i pun inca de doua ori, n-ai nevoie de mai multe argumente sa le-ncerci 🙂 In 30 minute aceasta reteta de penne cu usturoi si parmezan e numa’ buna de servit!
Bineinteles ca poti folosi si alte paste – fundite, scoici etc – dar de data asta eu am folosit mini penne si asa-ti voi scrie reteta.
Reteta nu este foarte „light”, chiar deloc :)), insa nu o vom face foarte des, ca sa pun multe kilograme 🙂
Ingrediente Penne cu usturoi si parmezan
4 portii
400 ml supa de legume sau de pui
250 ml lapte
280 g paste mini penne cu ou/ scoici/ fundite
2 catei usturoi
2 linguri unt
100-150 g parmezan ras – eu am pus 150 g
200 ml smantana de gatit
sare dupa gust
Mod de preparare Penne cu usturoi si parmezan
Infierbanta supa si laptele.
Pregateste o cratita non-aderenta.
Pune untul si lasa-l la topit.
Adauga usturoiul dat pe razatoarea mica si lasa-l in unt timp de 1-2 minute, amestecand. Nu-l rumeni! Trebuie doar sa isi lase bine gustul in unt.
Toarna supa, laptele, pune putina sare si apoi pastele.
Da focul la mic spre mediu si lasa la fiert pentru 12-16 minute. Intre timp amesteca cand si cand.
Pastele trebuie sa fie moi, sosul scazut si ingrosat.
- Daca pastele nu sunt suficient de fierte si sosul deja e scazut (poate ai lasat focul prea mare) poti turna fara probleme inca putin lapte sau supa si sa mai fierbi cat e necesar.
Adaugi smantana, parmezanul ras si omogenizezi amestecand usor. Gusti sa vezi daca mai este necesar sa mai pui sare si fierbi, amestecand usor, un singur minut.
Opresti focul, presari putin piper sau nucsoara (daca iti place aroma), lasi inca 2-3 minute, apoi servesti.
Ai mei seara m-au intrebat:
-Nu mai ai paste de alea? :)))