Gem de caise - Rețete Papa Bun

mnb

Gem de caise

gem-de-caise
1.48KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

2 kg caise (inainte de a curata samburii)
800 gr zahar
100 ml apa
zeama de la o jumatate lamaie (optional)

Se spala bine caisele. Se curata de samburi.
Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine incarcati sa vedeti daca lasa suficienta zeama sa aiba unde fierbe putin, daca nu , puneti apa)

Lasati la fiert pentru 10 -15 minute dupa care adaugati zaharul.
Amestecati usor si lasati pe foc pana se topeste zaharul si obtinem suficienta zeama (asta dureaza undeva la 20-25 minute).

Preincalziti cuptorul, dati apoi la mic si introduceti cratita cu caisele(cautati un vas cu peretii inalti, daca fierbe, sa nu va stropeasca cuptorul 🙂 )

Daca aveti o cratita buna, cu fund dublu, nici nu enevoie sa ii aveti grija.In caz contrar urmariti din cand in cand si amestecati cu o lingura de lemn pe fundul cratitei.

Lasati timp de 2 ore la cuptor. Adaugati zeama de lamaie . Eu nu am pus, era suficient de acrisor.
Scoateti pe o farfurie , lasati sa se racoreasca si verificati consistenta.
Daca va place, opriti focul, daca nu, o mai lasati. Eu am lasat-o 2 ore si 20 min.
Am lasat sa se racoreasca si am pus-o in borcane.
Le capsam si le mai dam pt 10 minute la cuptor.
Pofta buna!

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

13 comentarii

Lasă un răspuns