Nu stiu sa va spun care imi place mai mult – Gogosari in sos de musar sau Gogosari in sos de rosii
Merg de minune ambele, langa fripturi, cartofi prajiti, snitele, sau pe paine, in posturi. Cremoase si bune. Eu le fierb o idee mai mult fata de ce vad in general in retetele de pe net, pentru ca aia e consistenta care imi place mie – sos cremos, legume molicele, in timp ce in alte retete, gogosarul ramane crocant
Voi alegeti cum credeti voi.


Ingrediente gogosari in sos de mustar – 6 borcane de 800 ml
- 3,5 kg gogoșari necurățați
- 350 g muștar
- 350 ml oțet de vin 9°
- 350 ml ulei
- 350 g zahăr
- 1½ linguri boabe de piper
- 5–6 foi de dafin
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri sare grunjoasa


Preparare Reteta gogosari in sos – Se face atat de simplu!
- Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor.
- Se lasa la foc mediu timp de 10nminute dupa ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot.
Adaugi gogosarii pe care inainte i-ai spalat, i-ai curatat de cotor si seminte si i-ai taiat in felii de un deget grosime. - Reduci focul, pui capac peste vas si lasi sa fiarba 10-15 minute dupa care iei capacul si lasi la fiert in continuare, pentru inca aprox. 10-15 minute. Amesteca cand si cand incercad sa cuprinzi toti gogosarii in sosul fierbinte. Potriviti gustul de sare.
- Timpul de fierbere va fi stabilit in functie de gusturile voastre. Daca va place ca gogosarul sa ramana crocant, sunt suficiente 20-25 minute de fierbere in total (10 minute sosul, 10 minute cu capac + 5 in plus fara capac). Daca vreti sa fie mai moi si sosul mai cremos, lasati cat am scris eu.
- Trebuie ca sosul sa fie grosut, sa cuprinda toti gogosarii, iar gogosarul sa se fi inmuiat usor.
- Fierbinte punem cu lingura (polonic) in borcane curate, sterilizate, punem capacele si infiletam si le acoperim cu paturi groase pana la racire.Mie mi-a ramas un pic de sos. E asa de bun la gust!
Reteta gogosari in sos de mustar














