Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este – Prajitura Tavalita de post
Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile.
Ingrediente putine, destul de economica si rapida, s-a mancat imediat ce-am terminat-o de facut 🙂
Alta reteta buna de post gasiti aici – prajitura frageda cu mere
Ingrediente Prajitura Tavalita – de post
210 g faina alba
180 g zahar
230 ml apa minerala
6 linguri ulei
6 g pf copt
un vf cutit sare
30 g cacao neagra
un plic zahar vanilat
Ingrediente sos
150 g margarina
3 linguri cacao neagra
2-3 linguri zahar
150 ml apa
Mod de preparare Prajitura Tavalita – de post
Atat de simpla de-ar putea-o face si un copil!
Amestecati, separat, ingredientele uscate intr-un bol, cele umede in altul.
Turnati apoi ingredientele umede peste cele uscate si amestecati 2 minute cu un tel para, pentru omogenizare.
Tapetati o tava de 22/22 cm cu ulei si faina alba, turnati compozitia si nivelati.
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit, la 175 grade pe treapta a doua, pentru 35 minute – trebuie sa treaca testul cu scobitoarea.
Lasati la racit si pregatiti sosul.
Puneti toate ingredientele intr-un vas termorezistent si fierbeti la foc mediu 3-4 minute, amestecand.
Cand blatul e rece il portionati in cuburi.
Luati cate un cub, il puneti in sosul usor caldut si-nvartiti cu o lingura pentru a se impregna toata suprafata prajiturii.
Transferati cubul in nuca de cocos si-l invartiti pe toate partile.
Procedati la fel cu toata cantitatea de blat.
Serviti dupa 30 minute – desi noi am servit pe loc :))
Aratafoarte bine! Mulțumesc pentru rețetă!
Multumesc si eu!
Nu-s prea reusite pozele insa prajitura e foarte buna.
Am facut aceasta reteta in week-end. Nu ne mai saturam s-o mancam, e o combinatie delicioasa dulce amaruie.
Data viitoare voi face cu siguranta o cantitate dubla.
Ma bucura tare mult ca v-a placut!
O saptamana buna!