Eheee… mult ar fi de discutat despre risipa, pastrare, conservare. Dar mai eficient si mai mult decat discutate, ar fi de pus in practica.
Imi vin in minte niste versuri ilustrative care-ar trebui sa ne faca pe toti sa meditam mai mult la stilul nostru de viata si organizare in ceea ce priveste alimentatia :
Să nu arunci, copile,
Pâinica jos nicicând
Căci undeva, departe,
Plânge un copil flămând.
Caci da, despre asta discutam, despre modul in care ne respectam noi, indirect, munca , risipind din alimentele pe care le cumparam sau pastrandu-le intr-un mod gresit, lasandu-le pana se strica si inevitabil aruncandu-le, in timp ce altii ar manca, dar n-au ce.
Asta poate si pentru ca nu avem atat de multe moduri de conservare care sa ne asigure in timp calitate si prospetime.:). Acum ne vine in ajutor aparatul FoodSaver, usor de folosit de oricare dintre noi!
N-o sa insist asupra aspectelor tehnice pe care le veti vedea si descoperi la achizitionarea aparatului, o sa va arat doar la ce l-am folosit eu, in timp, si-o sa vi-l prezint asa cum il vad eu.
Util, practic, usor de depozitat si utilizat.
Inlaturand aerul din jurul alimentelor, FoodSaver mentine prospetimea, proprietatile nutritive si aromele acestora de pana la 5 ori mai mult timp versus varianta tradiționala, in conditii de igiena maxima. Eviti deteriorarea lor si faci economie de bani si timp.
Cu FoodSaver puteti sa congelati alimente in portiile dorite, sa marinati carne si peste in doar cateva minute in loc de ore si sa va bucurati de fructele si legumele preferate pe tot parcursul anului, chiar si atunci cand acestea sunt in afara sezonului.
Am inceput simplu, usor reticenta, rugandu-mi sotul sa se ocupe :))
Am primit ieri pere, destul de multe pentru a putea fi mancate intr-o singura zi 🙂 (ca sa nu mai zic ce bine ar merge iarna, dar pastrate ca atare prea mult nu tin). Asa c-am pus in functionare, pentru inceput la ceva simplu, aparatul FoodSaver. Rezultatul a fost atat de dragalas de n-o sa-mi vina sa desfac pungile, c-arata prea frumos :))
De folosit e, cum am mai zis, simplu de tot, incat si un copil ar putea vida 🙂
Pui alimentele in punga si introduci capatul pungii in aparat cu marginile in tavita de colectare a lichidelor. Inchizi aparatul avand grija sa apesi usor pe colturi pana ce „urechiusele” cu banda verde sunt total la vedere 🙂