Chiftele:
- 600-700 gr carne porc sau amestec porc+vita
- 50 gr slanina
- o ceapa
- 5 catei usturoi
- un cartof
- 1-2 oua
- sare
- putin piper
- o chifla mare sau 2-3 felii paine
- patrunjel
Sos
- doua cani suc rosii
- o ceapa
- jumatate lingurita busuioc uscat
- o lingura zahar
- sare
- 3 foi dafin
- patrunjel
Tocam carnea si slanina (prin masina de carne sau robot)
Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine.
Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul.
Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper.
Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam.
Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le pastram la loc cald.
In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii.
Adaugam busuiocul, usturoiul feliat ,foile de dafin, zaharul si sare dupa gust.
Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul (la foc mic, mic)
Presaram patrunjel verde.
Putem servi cu piure, salate, mamaliguta.
Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.
Ce frumoase sunt vasele.O noua achizitie?Daca da, sa le stapanesti sanatoasa!
Multumesc, Medi.
Nu, nu sunt noi.
pup.