Tort cu frisca, ananas si caramel - Rețete Papa Bun

Tort cu frisca, ananas si caramel

3.79KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

De tortul asta cred ca-i mai mult poza decat reteta :)) – Tort cu frisca, ananas si caramel

Departe de a fi un tort sofisticat, acest tort de casa cucereste tocmai prin simplitatea lui, prin combinatia fina de blat insiropat, frisca, caramel si ananas, devenind un tort din care poti manca o felie, inca una si-nca una :))).

In acelasi timp o reteta de tort usor de preparat de oricine 😉

Cred ca mai mult timp mi-a luat ornatul decat intregul tort :)))

tort-cu-frisca-ananas-si-caramel

“Ingrediente Tort cu frisca, ananas si caramel “

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 140 g zahar brun
  • 120 g faina
  • o lingurita praf copt
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • Caramel
  • gasiti reteta aici >>> https://retetepapabun.ro/cum-se-prepara-caramelul/
  • 800 ml frisca, de care folosesti in mod obisnuit si stii ca se mixeaza bine (daca nu e indulcita o indulciti dupa gust) + o lingurita zeama lamaie
  • un compot ananas bucatele (500 g)

 

tort-ananas-1

Mod de preparare Tort cu frisca, ananas si caramel

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma cu sarea. Adauga treptat zaharul brun.
  3. Mixeaza pana obtii o compozitie cu textura ferma iar zaharul e diluat complet.
  4. Adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si galbenusurile amestecate cu apa si uleiul. Omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
  5. Unge o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu ulei si presara faina pe fundul formei.
  6. Toarna compozitia, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, la 165 grade, pana ce blatul trece testul scobitorii.
  7. Lasa la racit cateva ore apoi feliaza blatul in trei.
  8. Mixeaza frisca impreuna cu zeama de lamaie si zahar (daca este cazul) pana ce capata o consistenta ferma.
  9. Aseaza prima felie de blat, insiropeaz-o cu sirop din compot si intinde 200 ml frisca batuta.
  10. Pune bucatele de ananas, caramel si aseaza a doua felie de blat.
  11. Procedeaza la fel si pe a doua felie.
  12. Aseaza ultima felie de blat si imbraca tortul in frisca.
  13. Deasupra aseaza bucatele de ananas.
  14. Lasa tortul la rece pentru cateva ore apoi poti servi 😉

[/preparare]

Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun

blat-tort

tort-ananas

tort-frisca

decor-tort

tort-ananas-3

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns