De tortul asta cred ca-i mai mult poza decat reteta :)) – Tort cu frisca, ananas si caramel
Departe de a fi un tort sofisticat, acest tort de casa cucereste tocmai prin simplitatea lui, prin combinatia fina de blat insiropat, frisca, caramel si ananas, devenind un tort din care poti manca o felie, inca una si-nca una :))).
In acelasi timp o reteta de tort usor de preparat de oricine 😉
Cred ca mai mult timp mi-a luat ornatul decat intregul tort :)))
„Ingrediente Tort cu frisca, ananas si caramel „
- Pentru blat
- 5 oua
- 140 g zahar brun
- 120 g faina
- o lingurita praf copt
- 2 linguri apa
- 2 linguri ulei
- un varf cutit sare
- Caramel
- gasiti reteta aici >>> https://retetepapabun.ro/cum-se-prepara-caramelul/
- 800 ml frisca, de care folosesti in mod obisnuit si stii ca se mixeaza bine (daca nu e indulcita o indulciti dupa gust) + o lingurita zeama lamaie
- un compot ananas bucatele (500 g)
Mod de preparare Tort cu frisca, ananas si caramel
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Mixeaza albusurile spuma cu sarea. Adauga treptat zaharul brun.
- Mixeaza pana obtii o compozitie cu textura ferma iar zaharul e diluat complet.
- Adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si galbenusurile amestecate cu apa si uleiul. Omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
- Unge o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu ulei si presara faina pe fundul formei.
- Toarna compozitia, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, la 165 grade, pana ce blatul trece testul scobitorii.
- Lasa la racit cateva ore apoi feliaza blatul in trei.
- Mixeaza frisca impreuna cu zeama de lamaie si zahar (daca este cazul) pana ce capata o consistenta ferma.
- Aseaza prima felie de blat, insiropeaz-o cu sirop din compot si intinde 200 ml frisca batuta.
- Pune bucatele de ananas, caramel si aseaza a doua felie de blat.
- Procedeaza la fel si pe a doua felie.
- Aseaza ultima felie de blat si imbraca tortul in frisca.
- Deasupra aseaza bucatele de ananas.
- Lasa tortul la rece pentru cateva ore apoi poti servi 😉
[/preparare]
Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun
Foarte frumos! Chiar daca a durat mai mult, rezultatul e pe cinte! 😉
Multumesc frumos, Laura.
Esti o draguta >:d<
Am gasit tortul pe care doresc sa-l fac de ziua mea!
Ce poate fi mai gustos decat frisca + ananas + caramel..?!
Cum ai facut ornamentele din frisca ?
Multumesc si FELICITARI !
Multumesc frumos!
De la decor am pus o poza in postare. Am spritat frisca cu un dui fara model, cate 4 gramajoare pe fiecare rand, apoi am intins cu lingurita si am spritat din nou la baza „denivelarii”.
Uite aici un clip care te va ajuta.>>> https://www.youtube.com/watch?v=–1GL5dLrYI
ps. sa nu te zgarcesti cu caramelul, mie-mi pare rau ca nu am pus mai mult.
Lasa ca ma complic eu :)))) ca sa fie echilibru.
Tortul meu a avut trei creme si bordura dantelata de ciocolata.
Sa fie!!!! :)))))
Tentant rau tortul asta.
Cand a zis mama sa fac o prajitura pentru noi,exact la ananas si caramel ma gandeam :)))) pana la urma a fost cu visine.