Da, atat iti ia sa faci placinta asta turnata, m-am uitat pe ceas. Totul se face in acelasi bol, apoi se toarna in tava. E versatila, o poti face si sarata, nu mai pui zahar si pui putin marar tocat, poti folosi si alta branza uscata. Ce-ti garantez, e ca se va manca foarte, foarte repede! In Placinta turnata cu branza telemea, gata in 10 minute, gustul sarat de telemea se potriveste de minune in compozitie!
O singura observatie personala am. As renunta la stafide, nu sunt necesare! Desi eu chiar sunt fan stafide, imi plac in umpluturile cu branza de vaci, aici nu le vad necesare. Deci propun sa nu le puneti :))
E foarte faina de transportat, daca aveti de dus undeva, ceva pregatit acasa.
Cine o face, poate-mi lasa o poza 😉
Ingrediente Placinta turnata cu branza telemea
- 4 oua
- 9 linguri ulei
- 9 linguri zahar (eu as pune 7 data viitoare, sunt suficiente)
- 12 linguri faina
- un plic praf de copt
- 2 linguri smantana de gatit
- o lingurita coaja rasa lamaie sau lime
- un plic zahar vanilat
- 400 g telemea
- 50 g stafide, cere reteta, dar eu as zice sa nu :))))
Preparare Placinta turnata cu branza telemea gata in 10 minute
Intr-un bol pune ouale, intregi (fara coaja, bineinteles :)) ) si zaharul.
Mixeaza pana cand amestecul devine fin si cremos si a crescut in volum. Adauga, in fir subtire, mixand, uleiul amestecat cu zaharul vanilat si coaja de lime.
Pune apoi smantana si omogenizeaza usor, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Telemeaua o dai pe razatoare sau o faramitezi cu degetele si incorporezi in aluat.
Pregatesti o tava de 20×30 cm si torni compozitia.
Dai la cuptor, pe treapta a doua, de jos in sus, la 180 grade, pentru aprox 35 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Cand s-a racorit, o pudrezi cu zahar pudra, iar cand s-a racit, o poti taia.
Sursa de inspiratie – bucataras.ro