Aceste placinte cu branza si cascaval la tigaie sunt potrivite pentru orice moment al zilei, bucurandu-i si pe cei mari dar si pe cei mici.
Ingrediente:
- 300 gr faina alba
- 250 gr branza( eu am pus cas in saramura, dat pe razatoare)
- 100 gr iaurt
- 100 gr unt
- 1 ou si 1 galbenus
- 1/2 pachetel de drojdie uscata
- 4 galbenusuri pentru uns
- 100 gr cascaval ras
- ulei pentru prajit
Mod de preparare placinte cu branza si cascaval la tigaie:
- Se topeste untul si se amesteca cu branza data pe razatoare.
- Se adauga iaurtul, ouale , faina si drojdia.
- Se framanta un aluat elastic si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong
- Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire.
- Foile intinse le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul ras.
- Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic , sa nu se desfaca la prajit.
- Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei incins.
- Le scoatem pe servetele, sa absoarba surplusul de ulei.
Sunt…sunt! Mai bine nu va mai zic :))
Facebook: Retete Papa Bun
Instagram: retetepapabun.ro
Mmm, ce bine arata! 🙂
Multumesc! 🙂