mnb

Prajitura cu visine

1.44KVizualizări
4.4
(7)

Rapida, buna, de sezon, aceasta prajitura cu visine se prepara repede si se mananca si mai repede :))) Fiu-miu zice c-ar putea-o manca in loc de cele 3 mese din zi :)) Oua, faina, visine si ulei, sunt cateva dintre ingredientele retetei de prajituri. O prajitura pufoasa  care si pastreaza fragezimea si 3 zile

pufoasa cu visine

Tava 22×32 cm

  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 250 g zahar
  • 10 linguri lapte
  • 70 ml ulei
  • un plic zahar vanilinat
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 250 g visine (cantarite dupa curatare)

Preparare

Visinele coapte bine le cureti de samburi si le lasi intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-un bol curat mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat, pana cand se deschid  mult la culoare si zaharul s-a diluat.

Amesteca uleiul cu laptele si adauga-le, treptat, mixand la viteza mica.

Cerne apoi faina amestecata cu praful de copt peste compozitie si cu o spatula lata, cu miscari usoare, de jos in sus, incorporeaz-o.

Pregateste tava pentru prajitura cu visine si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

Toarna compozitia  si niveleaza usor. Distribuie deasupra visinele curatate.

Baga tava cu prajitura  pe treapta 2 si coace prajitura pentru 30-35 minute, la 175 grade, sau pana cand e usor rumenita si trece testul cu scobitoarea.

Portionezi prajitura  cand e rece si, optional, o pudrezi cu zahar pudra.

prajitura de casa cu fructe

Sursa retetei 

Poate-ti place si

Prajitura cu visine si nuci

prajitura-cu-visineprajitura cu visine

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

3 × one =