Rapida, buna, de sezon, aceasta prajitura cu visine se prepara repede si se mananca si mai repede :))) Fiu-miu zice c-ar putea-o manca in loc de cele 3 mese din zi :)) Oua, faina, visine si ulei, sunt cateva dintre ingredientele retetei de prajituri. O prajitura pufoasa care si pastreaza fragezimea si 3 zile
Tava 22×32 cm
- 4 oua
- 300 g faina
- 250 g zahar
- 10 linguri lapte
- 70 ml ulei
- un plic zahar vanilinat
- un plic praf de copt
- un varf cutit sare
- 250 g visine (cantarite dupa curatare)
Preparare
Visinele coapte bine le cureti de samburi si le lasi intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-un bol curat mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat, pana cand se deschid mult la culoare si zaharul s-a diluat.
Amesteca uleiul cu laptele si adauga-le, treptat, mixand la viteza mica.
Cerne apoi faina amestecata cu praful de copt peste compozitie si cu o spatula lata, cu miscari usoare, de jos in sus, incorporeaz-o.
Pregateste tava pentru prajitura cu visine si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Toarna compozitia si niveleaza usor. Distribuie deasupra visinele curatate.
Baga tava cu prajitura pe treapta 2 si coace prajitura pentru 30-35 minute, la 175 grade, sau pana cand e usor rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Portionezi prajitura cand e rece si, optional, o pudrezi cu zahar pudra.
Poate-ti place si