Pasca fara aluat cu ciocolata - retete cu branza | Rețete Papa Bun

mnb

Pasca fara aluat cu ciocolata

282Vizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Copiii mei anul asta au cerut pasca. Stiam ca cea cu aluat nu se  mananca, din anii trecuti, asa ca le-am propus o pasca  fara aluat, vazuta pe youtube, pe care Monelul meu drag s-a oferit s-o prepare. Usor de facut, nu necesita mixer.

I-a iesit foarte bine, pana de Paste mai era doar un sfert :)) Cremoasa, buna, au mancat amandoi copiii mei feliile una dupa alta!

Cred c-ar merge taaaare bine cu un topping de caramel sarat.

pasca fara aluat cu ciocolata

Ingrediente

  • 350 g mascarpone
  • 250 g smantana fermentata (Niro , cu 32% grasime)
  • 350 g branza de vaci Pilos (poti folosi si crema de branza)
  • 5 oua
  • 45 g amidon alimentar
  • 160 grame zahar
  • 120 g ciocolata cu lapte – folositi o ciocolata buna
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putina sare

Preparare pasca fara aluat

Pregatesti un bol incapator si o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 22-23 cm.

In bol pui mascarpone, crema de branza si zaharul. Amesteci bine.

Acum adaugi smantana si ouale si din nou amesteci bine cu un tel para.

Pui amidonul, sarea si vanilia si amesteci bine-bine.

Intr-o farfurie sau un bol metalic topesti ciocolata la bain-marine.

Iei din compozitia de branza 3 polonice mari, pui peste ciocolata pe care o lasi sa se racoreasca putin si omogenizezi amestecand usor.

Acum ai 2 compozitii, una simpla, una cu ciocolata.

Ungi forma cu ulei sau unt si presari faina.

Torni compozitia cu ciocolata, oprind 1/3 din ea. Nivelezi cu lingura.

Peste compozitia cu ciocolata pui cea alba, lingura cu lingura, apoi o nivelezi usor.

Deasupra pui cu lingura compozitia de ciocolata ramasa, apoi cu un bat de frigaruie amesteci usor doar la suprafata, pentru un aspect marmorat.

In cuptorul preincalzit la 165 grade, introduci tava pe treapta 2 (de jos in sus) si coci pasca fara aluat pentru 55 de minute.

Partea de deasupra se va lasa usor dupa ce o scoti din cuptor, dar este normal, asa trebuie sa fie.

O lasi sa se raceasca complet in tava, apoi o dai pentru cateva ore la frigider.

O feliezi rece, stergand lama cutitului cu o laveta umeda dupa fiecare taiere.

Un desert usor, fin, pe placul copiilor, pe care vi-l recomand in orice perioada a anului.

Preluare – Youtube

pasca fara aluat 4

pasca fara aluat 3

pasca fara aluat 2

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns