mnb

Prajitura cu cirese

2.47KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

O prajitura simplu de realizat, pufoasa, aromata, pe care eu cu Danutu’ am papat-o fara sa clipim :)))
Am mancat amandoi o jumatate in doar cateva minute.
Se prepara foarte rapid. Mai multa rabdare trebuie sa ai la copt si la racorit (desi..eu nici sa se raceasca nu aveam rabdare :))) )

Ingrediente
prajitura cu cirese
3 oua (mari)
150 gr zahar
150 gr faina +o lingura
1/2 sticluta esenta vanilie
un varf de cutit sare
50 gr unt
400-500 gr cirese.

Mod de preparare prajitura cu cirese

Topesti untul la foc mic.Lasi sa se raceasca.
Separi albusurile de galbenusuri.
Bati spuma albusurile cu telul, pana se-ntepenesc in castron, apoi incepi sa adaugi, treptat, zaharul si bati pana se topeste (poti folosi mixerul).
Adaugi galbenusurile,unul cate unul, esenta de vanilie apoi faina cernuta.
La final incorporezi untul amestecand usor.

Cireselor le scoti samburii. Le pudrezi cu lingura de faina ramasa si amesteci usor.

Pornesti cuptorul la 175 grade.

Ungi o tava cu unt (a mea are diametrul 24 cm),presari zahar sau pesmet si torni aluatul cu oua.
Asezi ciresele deasupra, pe toata suprafata prajiturii.

Setezi cuptorul la foc mic (150-160 grade) si coci prajitura 35-40 minute (trebuie sa prinda deasupra o culoare frumoasa iar atunci cand bagi o scobitoare in blat sa o scoti curata).

O servesti cu frisca, ii poti face bezea si o mai bagi 5 minute la foc mare (200 grade)sau o lasi simpla, cu putin zahar pudra, cum am lasat-o eu.:)

Luna aceasta Provocarea Dulce Romanie a fost foaaarte inspirata, asa incat: Antonina, ma mai gazduiesti intr-un coltisor al “casutei tale”?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

16 Comments

  • Te-ai scapat la dulciuri! Super prezentarea,tine-o tot asa…e clafouti sau mi se pare mie? cred ca nu imi scapa nici mie,dar sa fac mai intai cheesecake-ul japonez ca de 2 zile asteapta branza in frigider.

  • Salut, Miti. Nu, nu e clafoutis ca eu..nu prea ma omor dupa budinci.(Cel putin cam asa mi-a zis Corinca ca-i aia, ca o budinca):d
    Asta e o pufosenie :))
    A fost bunaaaa, dar nu am mai apucat sa fac poza la felie si se si innoptase.

    Somnic dulce.Chiar voiam sa te intreb daca ai testat japoneza :))

  • Si inca ceva..fac si mancare:))),dar n-am ce posta.
    Azi am facut ciorba de perisoare si chiftele..le am deja postate. :D.PUPICI MULTI!

  • Vreau si eu pufosenie d’asta… dar musai in tavita asta :))) Arata bestial.. si una si cealalta ;_) stii tu … !! Acum si eu cu intrebarea.. asta nu-i pentru provocarea dulce ro?? ;)) Pupici Gabyta

  • 🙂
    Te saluta, Andrushca!
    mmm… papa bun. Merge si cu o cupa de inghetata langa?!

    O zi frumoasa si bucuroasa.
    Las la portita… doi ursuleti de plus pentru picinei si un cos cu flori de camp pentru mamica lor.

  • Salut ,Prietene!!!
    Azi am facut in ea o crema de zahar ars. Acum e la cuptor.
    O s-o exploatez la maxim :)) asa de draga imi e :D.
    O zi frumoasa sa ai!

  • am facut prajitura dupa reteta ta si a iesit un dezastru, prea putin material, pt aluat, si prea multe cirese, timpule de coacere e cu 15 MIN PESTE , fata de ce ai afisat tu, nu sunt incantata de loc. cred ca cantitatile sunt gresite.

  • Anonim, e o reteta pe care am facut-o de n ori, nu odata. Nu e prea putin aluat, poate ai pus-o tu intr-o tava prea mare; a mea are diamentrul de 18 cm, mai bine ai fi intrebat intai , ca ti-as fi raspuns cu drag. Daca albusurile sunt bine batute, zaharul topit complet, zau nu are cum sa nu iasa. La fel si timpul cuptorului- daca eu as lasa-o 55 min as scoate-o arsa :).

    ps. uite, voi devia de la reteta asta si-ti voi spune ca am intalnit comentariu, real, -am facut dulceata de trandafir dupa reteta ta si e prea moale. Am facut-o azi iarasi EXACT cum am scris-o, exact timpul prezentat si a iesit fix ca anul trecut, roz, legata si aromata. Deci, unde e vina mea?

    Sa nu crezi ca mie, si tuturor celorlalti bloggeri culinari, ne ies intotdeauna toate retetele. Pot fi de vina zaharul, faina, ouale – crede-ma ca nu scriu aiurea cantitatile .:-).

Leave a Reply

2 × 5 =