marți, august 20, 2019

Prajitura rapida, la cana

64Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Acu ,sa fie vreo 4 ani, am primit cadou cuptor cu microunde. In acesti ani, cred ca l-am folosit, sa zic., 20 de ori :d :))).
Zilele trecute il intrebam pe C, daca sa-l duc undeva sau sa-l dau de pomana :))). A zis sa-l dosesc eu undeva, gasesc eu unde.
……
Sambata am ajuns pe site-ul cevabun. ro. Si stau si stau si stau :))) si numa’ nu ma dadeam dusa la nani din vina la cate bunataturi vedeam acolo.
……
Am zis dimineata ca fac muffins-urile Mayei, dar azi nu mi s-a legat prea multa treaba de maini, din pacate…

Care-i legatura? :)) Acu o fac :)))
1. Microunde nu folosesc.
2. cevabun are mancare si prajituri bune :))
3. am facut o prajitura in 5 minute, la microunde, inspirata de acolo, pentru ca nu aveam chef de prajiturit si de cuptor 🙂

Am participat odata la un concurs unde era intrebarea : care credeti ca e cel mai util si indispensabil aparat din bucatarie? Maaare mi-a fost mirarea sa citesc zeeci de raspunsuri care sunau asa : cuptorul cu microunde :).
Deci..reteta asta e pentru ei…sau pentru altii asemeni mie care si-au permis ca o data pe an s-o comita..:)

  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 oua
  • 4 linguri unt sau ulei
  • 5 linguri lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putina scortisoara
  • zahar vanilat
  • putina sare

dulce de leche – am folosit eu; e optional, la fel cum e putina frisca, inghetata sau un sirop oarecare.

Amestecati intr-un vas faina, praful de copt, scortisoara, zaharul, zaharul vanilat, cacaua si sarea. Omogenizati.

Adaugati oul, laptele, untul topit si racit.
Amestecati bine.

Pregatiti 4-5 cani(eu am pus in doua boluri si intr-o cana ) si impartiti compozitia punand pana la jumatatea inaltimii canii.

Introduceti in cuptorul cu microunde, la putere mare, timp de 5 minute.
Aici scria 3, dar am verificat si nu era gata.
Depinde de cuptor.

Serviti cu dulce de leche, frisca, inghetata, zahar pudra sau simpla.:)

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

26 de comentarii

Lasă un răspuns