Daca esti in cautarea unei retete de prajituri cu mere, opreste-te la asta 😛 :)))
Sunt cele mai bune foi fragede pe care le-am incercat pana acum. Le voi folosi si la alte prajituri de casa, cu alte umpluturi si voi face chiar si niste biscuitei ca-i un aluat fraged extrem de bun, inspirat dintr-o reteta de tarta cu mere de pe bucataras.ro. 😉
Ingrediente Prajitura frageda cu mere
200 gr unt + 50 gr.(pentru mere)
2 oua
450 gr faina alba
un plic praf de copt
un vf. cutit sare
8 linguri zahar
6 linguri lapte
1,800 kg mere
o lingura miere
scortisoara, extract de vanilie, anason, zahar pudra
Mod de preparare Prajitura frageda cu mere
Topiti intr-un vas untul, lasati-l sa se racoreasca si adaugati ouale usor batute si laptele.
Puneti faina amestecata cu 3 linguri zahar, praful de copt si sarea intr-un bol.
Incepeti sa adaugati treptat untul cu oua, omogenizand. Cand s-a ingrosat incat sa nu mai puteti amesteca cu lingura, framantati cu mana timp de cateva minute.
Impartiti aluatul in patru parti egale, formati patru bile , acoperiti bolul si dati la rece pentru o ora. Intre timp preparati umplutura.
Spalati bine merele si curatati-le de coaja. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas caramelizati 5 linguri zahar. Cand a capatat culoarea chihlimbarului adaugati untul, omogenizati si puneti merele rase.
Lasati totul pe foc timp de 5 minute amestecand.
Opriti focul si adaugati o lingura extract de vanilie, mierea,scortisoara si anason stelat (ultimul e optional)
Scoateti aluatul de la rece.
Infainati blatul de lucru , luati o bila de aluat si o intindeti cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de 20/32 cm.Coaceti foia pe dosul unei tavi, unse cu unt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 8-10 minute. Trebuie sa inceapa sa prinda culoare pe laterale.
Procedati la fel cu restul bilelor de aluat.
Impartiti umplutura de mere in trei parti egale.
Asezati una dintre foi pe un platou, intindeti o treime din umplutura, asezati a doua foaie, intindeti iar o treime din umplutura de mar, asezati a treia foaie, intindeti restul de umplutura, asezati si ultima foaie si pudrati cu zahar pudra.
Lasati Prajitura frageda cu mere la temperatura camerei pentru cateva ore apoi portionati. Cu cat o lasati mai mult e cu-atat mai buna.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
9 comentarii
Ce pofta imi este! E un pic de munca la ea, dar merita! Noapte buna, Gabitule!
Laurici, initial am vrut sa fac tarta dar mai bine se preta spalatul vaselor in timp ce se coceau foile, asa c-am ales a doua varianta :)))
Duminica frumoasa! :-*
Ce pofta imi este! E un pic de munca la ea, dar merita! Noapte buna, Gabitule!
Laurici, initial am vrut sa fac tarta dar mai bine se preta spalatul vaselor in timp ce se coceau foile, asa c-am ales a doua varianta :)))
Duminica frumoasa! :-*
ce bunatate
se poate folosi si untura in loc de unt?
Se poate dar eu parca n-as face modificarea :), untul ii da si gust bun, untura…
Mmmmm,la cum arata cred ca se topesc in gura bunaciunile astea!!
Cred ca se topeste in gura aluatul asta.. Super delicios arata!!!
Pup
Se poate inlocui untul si cu altceva ? De exemplu , ulei ? Multumesc .
Buna! Scuze ca vad asa tarziu mesajul. Sigur, insa…nu va avea gust la fel de bun.