[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2kg ceapa
- 1kg morcov
- 2,5 kg capia
- 2,5 kg gogosar
- 1kg rosii
- 12linguri orez
- sare,piper boabe,foi de dafin,putin busuioc,miere(2linguri)
- 2-3linguri de bulion
- 4-500ml ulei(eu am pus de masline,dar merge ulei de floarea soarelui)
[/ingredients]
[directions title=”Pasii de urmat”]
- am tocat ceapa(am lasat-o peste noapte in apa rece,si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul(de fapt robotul a tocat…..nu eu:d)
le-am pus in uleiul incalzit pt 5minute-atat,apoi am adaugat restul legumelor,toate curatate, tocate bine(rosiile curatate de coaja) - am fiert-o aprox 5ore-cam mult,nu?:)))iar in ultimile 2ore am amestecat cam des,nu voiam sa afum „lucrarea”mea)
- am condimentat
- orezul l-am „umflat”in 36linguri de apa l-am pus la foc mic,am lasat sa scada apa si l-am pus in tocana in ultimele 15min
- am turnat fierbinte in borcane,am capsat si-am bagat borcanele la cuptor pt aprox 30min
[/directions]

There is no ads to display, Please add some
Tag-uri:TOCANA DE LEGUME PT IARNA
Hi Gabi,
acuma ca la Spovedealä, eu imi tai si o Minä pentru asa ceva si dacä imi dai deajuns imi tai si douä sau trei….
Minunat…Acuma dacä mä fac….tu stii ….trebuie sä plätesti Alimente( Tocanä de Legume)
Cu drag Jacob
PS: unde paste Capra ? mie poti sämi spui cä eu nu cunos Rominia , da dacä zici cä in Bucuresti atuncia trebuie sä mä mai gindesc….
:))))))
Mai jacob,esti total:))))
deci,
1.tocana e grozava,ar merita sa mai fac o portie
2.:)))iar platesc eu?>:)))))
ps.Capra asta:))),e din povestile lui ION CREANGA,un maaaare povestitor roman,unul dintre marii clasici ai literaturii noastre,care a copilarit aici unde locuiesc eu si anume -Brosteni,Suceava.
Hi Gaby,
alles klar. Acuma stiu unde sä vin cind trebuie sä Mäninc o Tocanä si dupä aia sä pasc pe Caprele. Fein…
Ciao
cu drag Jacob!
cred ca mai fac o portie
multi dintre amicii mei de pe net poftesc:)))
culmea ca barbatii sunt insarcinati:)))
si parca parca..le-as trimite cate-un borcanas
ma mai gandesc daca merita:d.
Cred ca trebuie sa fie tare gustoasa aceasta tocanita
este. si se pastreaza foarte bine pe iarna.
Suna bine, insa 5 ore de fiert mi se pare cam mult…
da, e mult, dar trebuie fiert atat ca sa se pastreze.
nu am pus absolut nimic pentru conservare si am si acum, de anul trecut:)in stare perfecta .
ai mei nu prea papa si am facut doua portii.
daca vrei sa faci cantitate mai mica, s-o papi in timp scurt, logic ca poti scurta si timpul de fiebere 😉
pupici.
papa tu !
LA MULTZI ANI GABRIELA , PTR. MAINE
SANATATE
FF BUNE RETETE ,
SA FII SANATOASA SHI DULCI ZILELE CA ACESTE TORTURI .
RODICA-SHTEFANIA, REGGIO EMILIA , ITALIA
Acum o fac.Sunt curioasa cum iasa.Nu am facut niciodata reteta asta.
Multumesc ca ai postat reteta.Sunt foarte multumita cum a iesit. A iesit 15 borcane de 370 gr
Buna dimineata!
Ce ma bucur ca iti place!
Sa va fie de bine si s-o papati cu pofta!
Uite eu…chiar n-am facut de vreo 2-3 ani. Ma faci sa fa si eu, ca mi-ai facut pofta 😀
Foarte bună reteta dvs. de tocana. Rezista foarte bine peste iarna, acesta va fi consecutiv al treilea an in care o preparăm. Multumesc pentru reteta!
Ma bucur tare mult! Si eu o fac de ani buni fara sa schimb reteta.
Seara frumoasa!