Tocană de legume pentru iarnă - Rețete Papa Bun

mnb

Tocană de legume pentru iarnă

4.34KVizualizări
5
(5)
Print Friendly, PDF & Email

  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 2,5 kg capia
  • 2,5 kg gogosar
  • 1 kg rosii
  • 12 linguri orez
  • sare, piper boabe, foi de dafin, putin busuioc, miere (2linguri)
  • 2-3 linguri de bulion
  • 4-500 ml ulei (eu am pus de masline,dar merge ulei de floarea soarelui)

 

Pasii de urmat

  1. Am tocat ceapa (am lasat-o peste noapte in apa rece si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul (de fapt robotul a tocat…..nu eu)
    Le-am pus in uleiul incalzit pentru  5 minute, apoi am adaugat  restul legumelor, toate curatate,  tocate bine (rosiile curatate de coaja)
  2. Am fiert-o aprox 5 ore (cam mult, nu? :))), iar in ultimele 2 ore am amestecat cam des, nu voiam sa afum „lucrarea”mea
  3. Am condimentat.
  4. Orezul l-am „umflat” in 36 linguri de apa, l-am pus la foc mic, am lasat sa scada apa si l-am pus in tocana in ultimele 15 minute.
  5. Am turnat fierbinte in borcane, am capsat si-am bagat borcanele la cuptor pentru  aprox 30 minute.

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

16 comentarii

Lasă un răspuns

[quads id=10]