mnb

Tocană de legume pentru iarnă

5.38KVizualizări
5
(5)

  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 2,5 kg capia
  • 2,5 kg gogosar
  • 1 kg rosii
  • 12 linguri orez
  • sare, piper boabe, foi de dafin, putin busuioc, miere (2linguri)
  • 2-3 linguri de bulion
  • 4-500 ml ulei (eu am pus de masline,dar merge ulei de floarea soarelui)

 

Pasii de urmat

  1. Am tocat ceapa (am lasat-o peste noapte in apa rece si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul (de fapt robotul a tocat…..nu eu)
    Le-am pus in uleiul incalzit pentru  5 minute, apoi am adaugat  restul legumelor, toate curatate,  tocate bine (rosiile curatate de coaja)
  2. Am fiert-o aprox 5 ore (cam mult, nu? :))), iar in ultimele 2 ore am amestecat cam des, nu voiam sa afum „lucrarea”mea
  3. Am condimentat.
  4. Orezul l-am „umflat” in 36 linguri de apa, l-am pus la foc mic, am lasat sa scada apa si l-am pus in tocana in ultimele 15 minute.
  5. Am turnat fierbinte in borcane, am capsat si-am bagat borcanele la cuptor pentru  aprox 30 minute.

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

16 comentarii

Lasă un răspuns

twenty + 16 =