Prajitura cu menta si mascarpone (Cake After Eight) - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura cu menta si mascarpone (Cake After Eight)

1.75KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
656x556_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101396656x440_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101395
Am facut cu ceva timp in urma, o prajitura combinand menta si ciocolata, doua dintre ingredientele mele preferate in materie de dulciuri.
Corina a vazut-o, a vrut si ea, dar a adaptat cu ce avea la indemana. Si uite asa s-a nascut o alta prajitura cu aceeasi combinatie , dar cu o textura mult diferita.
E atat de pufoasa si de bunaaaa. Am mancat aseara o felie si acum, dimineata, desi e doar ora 8 juma :)) , doua felii.
Multumesc Corina. E un deliciu!!!Aduce mult mai bine cu ciocolata After Eight , decat prajiturica mea :D.

Ingrediente blat
3 oua
75 gr zahar
75 gr faina
100 gr ciocolata
o lingurita praf copt
50 gr unt
un praf de sare

Ingrediente crema
200 gr smantana(sau frisca indulcita)
4-5 linguri zahar(nu mai punem daca frisca e deja dulce)
150 gr mascarpone
6 linguri sirop de menta

Glazura.
3-4 linguri zahar pudra cu amidon
1-2 linguri apa rece
o lingura cacao

656x556_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101396

Mod de preparare
blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea, apoi adaungam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste.
Untul il topim impreuna cu ciocolata. Racim.
Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor.
Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie pentru copt si coacem la foc mediu timp de aprox 20 min.
Lasam la racit in cuptor.

Crema:
Smantana o mixam impreuna cu zaharul (eventual cu un plic intaritor, daca este cazul), pana se intareste bine. Adaugam mascarpone si siropul de menta si mai mixam un minut.

(e delicioasa crema asta !!!)

Cand blatul este rece, intindem uniform crema iar apoi preparam glazura.

Amestecam ingredientele si le frecam bine cu lingura iar apoi ne jucam cu glazura deasupra prajiturii.
Dublati cantitatile daca doriti acoperirea completa a cremei.

Dam la rece.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

10 comentarii

Lasă un răspuns