Foi cu frisca si nuca

262Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O prajitura simpla, din vremea copilariei mele. Nu o facusem de muuuuult.
Ingrediente

pentru foi:

* 10 linguri lapte
* 10 linguri ulei(sau 100 gr margarina)
* 10 linguri zahar
* un ou
* o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
* putina sare
* faina cat cuprinde (aprox500-600gr)- pentru a obtine un aluat maleabil din care vom intinde trei foi

Umplut:

loading...

* 600 gr smantana pentru frisca (aici sunt o norocoasa la ce smantana gasesc eu)
* 150 gr nuca macinata
* 8 linguri cu varf zahar

Mod de preparare

Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul.

Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai adaugam faina.

Pe blatul de lucru infainat, din aluatul obtinut intindem trei foi, pe care le coacem pe dosul tavii, unsa cu margarina, (tava de20/30 ), la foc mediu pentru aprox. 20 minute (aveti grija sa nu le ardeti, depinde de cuptor).

Frisca o mixam bine impreuna cu zaharul, timp de 10 minute.

Oprim cateva linguri de frisca pentru pus deasupra prajiturii iar in cea ramasa adaugam nuca macinata.

Asezam o foaie , punem jumatate din frisca cu nuca, a doua foaie, restul de frisca, a treia foaie si apoi frisca simpla.

Deasupra am pudrat cu pudra de ciocolata.

Se taie doar dupa 24 ore.

Pofta buna!

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns