marți, august 20, 2019

Clatite cu portocale si ciocolata

74Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Ma intreb uneori cum de nu m-am maritat la40 ani si sa fac copii la 50? :)))


De ce zic asta? No..pai mereu sunt ultima, intarziata, unde ar trebui sa fiu si io ca tot omul.
Si dupa ce ca vin ultima la provocare nici macar n-am pregatit o reteta sofisticata.
Dar e pregatita cu drag si-am mancat-o c-o poftaaaaaa.
Te pup, Adinutzo.
…..
Iubesc clatitele! Si-am zis-o de n ori. Dulci sarate, unse, simple, cu carne sau dulceturi rafinate, n-am refuzat niciodata cand mi s-a oferit o clatita:D.

Pentru clatite am ales reteta mea preferata, din care ies foi subtiri si pufoase, moi si aromate.
180 ml lapte rece
180 ml apa minerala
o lingura zahar
un praf de sare
3 galbenusuri
o cana faina
30 gr unt moale
zahar vanilat

Nimic mai simplu!
Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile,untul lasat la temperatura camerei, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute.

Dam vasul la rece pentru o ora.

Incingem o tigaie antiaderenta.
Luam cate un polonic din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana compozitia se distribuie uniform intr-un strat subtire.
O lasam la foc mediu pana suprafata clatitei devine mata, invartim cu o paleta (eu o fac si cu mana,o prind de o margine si o invart rapid)si o mai lasam 30 sec.

100 gr zahar
60 gr unt
putina nucsoara
o lingurita esenta vanilie
doua portocale curatate (inclusiv de pielita alba)

Intr-o craticioara punem la foc mic 100 gr zahar cu 60 gr unt.
Lasam pana se dilueaza cristalele de zahar, adaugam esenta, nucsoara si feliile de portocala.
Lasam la foc mediu pana ce sosul devine legat, asemanator mierii.

Lasam sa se racoreasca.

Asezam o clatita , sos, felii de portocala, o alta clatita, punem putin sos de ciocolata si o lingura de frisca si servim cu mare pofta. Asa ca mine :D.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

16 comentarii

Lasă un răspuns