sâmbătă, august 24, 2019

Turtite cu chimen

102Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente

* 500 gr faina alba
* un cubulet drojdie
* aproximativ 300 ml apa calduta
* o lingurita sare
* o lingura zahar
* 3 guri ulei de masline
*  o lingurita chimen (sacarica)

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar, chimen si apa calda adaugata putin cate putin . La urma adaugam uleiul si framantam aluatul 5 minute. Trebuie sa va iasa un aluat nici tare dar nici moale, sa fie usor de “modelat”.

Acoperim vasul si lasam la dospit 30-45minute.

Din aluat luam cu mana data prin faina, bucati cam de marimea unei nuci, facem bilute apoi le aplatizam (sa aiba inaltimea de maxima 1cm )

Le coacem intr-o tigaie de teflon, la foc mic, fara sa ungem tava, invartindu-le cand pe o parte cand pe cealalta.

Nu mariti focul! Riscati sa le coaceti pe exterior si sa ramana mijlocul crud.

Ce bune suuuunt!

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns