Salata de ton cu orez si legume este o salata versatila, delicioasa, consistenta, in care va puteti juca cu ingredientele dupa bunul plac.
In reteta de fata puteti inlocui tonul cu sunca afumata. Salata va iesi la fel de buna!
Ingrediente
- 200 g orez – de preferat orez cu bob lung
- 250 g ton in ulei
- o conserva mica porumb fiert
- un ardei gras rosu sau un ardei kapia
- 2 cepe rosii, micute
- 100 g branza telemea
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- optional – zeama de lamaie
puteti adauga, dupa ce ati amestecat salata, si felii de oua fierte
Mod de preparare salata de orez cu ton si legume
Spalati bine orezul, in mai multe ape.
Fierbeti in 500 ml apa, cu putina sare, pentru 14-16 minute, la foc mic, cu capac.
Scurgeti bine, treceti rapid printr-un jet de apa rece si lasati sa se raceasca.
Intr-un bol mare puneti tonul, cu tot cu ulei, ardeiul taiat cubulete, porumbul si ceapa felii.
Puneti orezul racit si omogenizati amestecand cu o furculita. Potriviti gustul de sare si piper.
La final adaugati telemeaua taiata cubulete.
Puteti servi! 😉
Nota
Puteti adauga masline, puteti face salata si cu maioneza. Eu nu am pus acum c-am vrut-o mai usurica.
Poate va place si asa – Salata cu ton