mnb

Prajitura pufoasa cu mere

6.77KVizualizări
4.3
(74)
Print Friendly, PDF & Email

Azi v-aduc in atentie o prajitura pufoasa cu mere. Se prepara extrem de simplu si aduce mult cu prajiturile pregatite de bunici. Fara crema si aluaturi sofisticate,  fara frisca, ciocolata sau mascarpone.

Faina, oua, zahar, ulei si mere, sunt ingredientele de baza ale retetei.

Reteta este preluata de pe grupul Pasiunea mea, bucataria

prajitura-pufoasa-cu-mere


5.0 from 1 reviews
Prajitura pufoasa cu mere
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
  • Ingrediente - masura de baza - o cana cu capacitatea de 260 ml
  • 6 oua
  • 8 linguri ulei
  • o cana si jumatate zahar (dupa gustul meu as fi pus o cana si un sfert, copiii au zis ca e perfecta exact asa cum e)
  • 2 cani si jumatate faina
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 3-4 mere mari (trebuie sa obtii o farfurie adanca, plina cu mere taiate cubulete)
  • putina sare

 

Mod de preparare

prajitura pufoasa cu mere

Curata merele si taie-le cubulete.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile impreuna cu putina sare, pana cand isi maresc mult volumul. Adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana cand nu se mai simte in compozitie si compozitia e ferma si se tine de paletele mixerului.

Adauga galbenusurile usor batute, apoi uleiul si faina cernuta, amestecata cu praful de copt.

Incorporeaza amestecand usor, de jos in sus.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade.

La final incorporeaza merele in aluat.

Pregateste o tava de aproximativ 25×35 cm si tapeteaza-o cu hartie pentru copt.

Pune compozitia, lingura cu lingura, apoi uniformizeaz-o usor 🙂

Introdu tava in cuptor, pe treapta 2 si coace la 170 grade pentru 35-40 minute, pana cand e rumenita frumos si trece testul cu scobitoarea.

Optional poti pudra prajitura cu zahar, eu n-am pudrat-o, ne place exact asa cum este 🙂

Portioneaza prajitura pufoasa cu mere in patrate, doar dupa ce se raceste, apoi poti servi.

prajitura-pufoasa-cu-mere-2

cuburi fructe

aluat prajitura

aluat-cu-mere-2

prajitura-pufoasa-cu-mere-4

prajitura-pufoasa-cu-mere-3

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 74

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

10 Comments

  • De când am descoperit acest blog le urmăresc cu cu drag toate rețetele care le postați pe Facebook mult succes în continuare

  • Am făcut rețeta însă adaptată, pentru că dumneavoastră dați ingrediente eronate,mă refer la cantități,abia mi-a intrat o cană de zahăr,și o cană de făină,dacă puneam două căni și jumătate făceam gogoși,nu pandișpan.

    • Reteta nu este inventata de mine, am scris si in introducere, e preluata de pe un grup de facebook.
      Daca eu am respectat reteta fetei si mi-a iesit bine, trebuia sa va iasa si dvs exact cu ceea ce am scris 🙂
      Ultima poza incarcata, cea cu prajitura in cuptor, nu-mi apartine, mi-a lasat-o o cititoare dupa ce a incercat aceasta reteta 🙂
      Puterea de absorbtie a fainii difera, in functie de faina folosita de dvs.
      Iar la zahar, oricat m-as stradui, nu inteleg cum sa intre o cana, dar o cana jumatate nu? In albusuri poti pune si 100 g zahar si 300 g, cum sa nu intre? :))

Leave a Reply

sixteen − 2 =

Voteaza reteta: