Azi v-aduc in atentie o prajitura pufoasa cu mere. Se prepara extrem de simplu si aduce mult cu prajiturile pregatite de bunici. Fara crema si aluaturi sofisticate, fara frisca, ciocolata sau mascarpone.
Faina, oua, zahar, ulei si mere, sunt ingredientele de baza ale retetei.
Reteta este preluata de pe grupul Pasiunea mea, bucataria
- Ingrediente - masura de baza - o cana cu capacitatea de 260 ml
- 6 oua
- 8 linguri ulei
- o cana si jumatate zahar (dupa gustul meu as fi pus o cana si un sfert, copiii au zis ca e perfecta exact asa cum e)
- 2 cani si jumatate faina
- un plic praf de copt
- un plic zahar vanilat
- 3-4 mere mari (trebuie sa obtii o farfurie adanca, plina cu mere taiate cubulete)
- putina sare
Mod de preparare
prajitura pufoasa cu mere
Curata merele si taie-le cubulete.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu putina sare, pana cand isi maresc mult volumul. Adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana cand nu se mai simte in compozitie si compozitia e ferma si se tine de paletele mixerului.
Adauga galbenusurile usor batute, apoi uleiul si faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
Incorporeaza amestecand usor, de jos in sus.
Preincalzeste cuptorul la 170 grade.
La final incorporeaza merele in aluat.
Pregateste o tava de aproximativ 25×35 cm si tapeteaza-o cu hartie pentru copt.
Pune compozitia, lingura cu lingura, apoi uniformizeaz-o usor 🙂
Introdu tava in cuptor, pe treapta 2 si coace la 170 grade pentru 35-40 minute, pana cand e rumenita frumos si trece testul cu scobitoarea.
Optional poti pudra prajitura cu zahar, eu n-am pudrat-o, ne place exact asa cum este 🙂
Portioneaza prajitura pufoasa cu mere in patrate, doar dupa ce se raceste, apoi poti servi.
De când am descoperit acest blog le urmăresc cu cu drag toate rețetele care le postați pe Facebook mult succes în continuare
Va multumesc frumos! Numai bine sa aveti! <3
O bunatate complimenti cu siguranta o sa ancerc si eu
Multumesc!
Cele mai bune rețete,cu ajutorul tău am reușit sa fac cea mai buna plăcintă de mere și cele mai bune cornulețe.Te ador! Mulțumim pentru toate rețetele tale.
Va multumesc tare, tare mult pentru cuvintele frumoase!
Va multumesc si eu ca ma urmariti si ca aveti incredere in retetele mele.
Toate cele bune si seara linistita!
Am facut:farà cuvinte,…o bunatate a iesit multumesc frumos pt reteta.
Ma bucur tare mult!
O zi frumoasa!
Am făcut rețeta însă adaptată, pentru că dumneavoastră dați ingrediente eronate,mă refer la cantități,abia mi-a intrat o cană de zahăr,și o cană de făină,dacă puneam două căni și jumătate făceam gogoși,nu pandișpan.
Reteta nu este inventata de mine, am scris si in introducere, e preluata de pe un grup de facebook.
Daca eu am respectat reteta fetei si mi-a iesit bine, trebuia sa va iasa si dvs exact cu ceea ce am scris 🙂
Ultima poza incarcata, cea cu prajitura in cuptor, nu-mi apartine, mi-a lasat-o o cititoare dupa ce a incercat aceasta reteta 🙂
Puterea de absorbtie a fainii difera, in functie de faina folosita de dvs.
Iar la zahar, oricat m-as stradui, nu inteleg cum sa intre o cana, dar o cana jumatate nu? In albusuri poti pune si 100 g zahar si 300 g, cum sa nu intre? :))