- 225 gr faina
- 3 oua mari (sau 4 mici)
- 100 gr unt sau Rama mit Butter
- 150 gr zahar
- 2 linguri apa de portocal
- un plic zahar vanilat
- o lingurita praf de copt
- putina sare
- ciocolata tocata sau stafide, fructe confiate
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Briose cu aroma de portocale si ciocolata „]
- Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si mixeaza-le cateva minute.
- Adauga apoi untul sau Rama mit Butter si mixeaza compozitia pana la omogenizare.
- Adauga faina amestecata cu praful de copt, apa de portocal, zaharul vanilat, sarea si mixeaza totul un minut la viteza cea mai mica a mixerului.
- Pregateste hartiutele de briose in formele pentru copt.
- Topeste o lingura de unt si cu o pensula unge hartiutele.
- Ia cate o lingura din compozitie si pune in forme. Trebuie sa le umpli cam 3/4 din inaltimea formelor.
- Presara bucatele de ciocolata in fiecare forma apoi introdu la cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. (165-170 grade)
- Lasa pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.Cam atat! 🙂
[/directions]
Sunt frumoase si delicioase briosele, felicitari!