mnb

Prajitura cu ciocolata

5.43KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

O reteta de prajituracu ciocolata de casa pe cat de simpla, pe-atat de buna! Fara prea multa bataie de cap, usor de transportat, minunata alaturi de cafeaua de dimineata sau dupa un pranz consistent.

prajitura-cu-ciocolata-1

prajitura-cu-ciocolata-2

Ingrediente prajitura cu ciocolata

Ingrediente blaturi prajitura
  • 5 oua + 2 albusuri
  • 15 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • 180 gr zahar tos
  • 150 gr faina
  • 35 gr amidon de porumb
  • 1/2 plic praf copt
  • 2 linguri cacao
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura esenta rom sau Amaretto
Ingrediente crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

prajitura-cu-ciocolata-3

Mod de preparare prajitura cu ciocolata

Separa albusurile de galbenusuri.

Cele 7 albusuri mixeaza-le spuma impreuna cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul pudra si mai mixeaza 1 minut.

Cele 5 galbenusuri mixeaza-le impreuna cu zaharul tos pana se albeste compozitia si zaharul e COMPLET diluat.

Cerne faina impreuna cu praful de copt.

Galbenusurile adauga-le peste albusuri amestecand usor, de jos in sus.

Adauga si faina amestecata cu amidonul si  praful de copt, zaharul vanilat si omogenizeaza amestecand usor usor.

Pregateste trei boluri egale si imparte compozitia in 3 parti.

In una adauga cacaua si Amaretto.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade

Pregateste o tava de 17/27 cm (sau una patrata de aprox22/22cm)  tapetata cu hartie pentru copt.

Toarna compozitia dintr-unul dintre boluri si cu rabdare intinde uniform cu o lingura.

Da tava la cuptor pentru 10-12 minute. Se coace destul de repede si capata o culoare aurie la suprafata.

Scoate tava din cuptor, ia foaia cu tot cu hartie pentru copt , desprinde hartia si lasa sa se racoreasca bloatul

Procedeaza la fel si cu compozitia din celelalte doua boluri.

Lasa blaturile la racit si prepara crema.

Toaca ciocolata in bucatele mici.

Pune frisca intr-un ibric la incalzit.

Cand atinge o temperatura ridicata, fara a fierbe, adauga jumatate din cantitatea de ciocolata, omogenizeaza, adauga si restul, opreste focul si amesteca pana se topeste toata ciocolata.

Pune vasul intr-un alt vas, cu apa rece, si raceste crema.

Cand este doar usor, usor caduta imparte-o ochiometric in trei parti egale.

Aseaza un blat galben, intinde 1/3 din crema, aseaza blatul maro, intinde iar 1/3 din crema apoi aseaza ultimul blat si intinde crema ramasa.

Da prajitura la rece pentru cateva ore. Eu am lasat-o peste noapte.

Portioneaz-o cu-n cutit subtire, bine ascutit.

 

prajitura-cu-ciocolata-4

Prajitura cu ciocolata
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Lista de cumparaturi
  • Ingrediente blaturi prajitura
  • 5 oua + 2 albusuri
  • 15 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • 180 gr zahar tos
  • 150 gr faina
  • 35 gr amidon de porumb
  • ½ plic praf copt
  • 2 linguri cacao
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura esenta rom sau Amaretto
  • Ingrediente crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

 

Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

7 comentarii

Lasă un răspuns

four × two =

Voteaza reteta: