Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂
Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un blat pufos la suprafata cu fundul rumen sau cu marginile intarite?
La cuptorul electric iese grozav totul!
Ingrediente blat Rulada cu crema de ciocolata
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
o lingura cacao
1/3 lingurita praf de copt
Ingrediente crema
100 g mascarpone
100 g ciocolata
100 ml frisca lichida indulcita
100 g unt
Mod de preparare Rulada cu crema de ciocolata
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul.
Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.
Omogenizeaza amestecand de jos in sus cu o paleta.
Tapeteaza tava aragazului cu hartie pentru copt si intinde uniform compozitia. Niveleaza.
Introdu tava in cuptorul preincalzit, la 160 grade, programul cu ventilatie, pe treapta a doua. Lasa pana trece testul cu scobitoarea. La mine nu a durat mai mult de 12-13 minute.
Scoate tava si acoper-o cu un servet pentru 2 minute, apoi ruleaza blatul cu tot cu hartia pentru copt.
Lasa la racit.
Pregateste crema.
Intr-un vas pune la foc mici-mic ciocolata impreuna cu frisca si amesteca continuu, pana la omogenizare. Raceste complet, adauga untul si mascarpone si mixeaza pana ce crema e bine legata. Foloseste produse de calitate si nu mixa prea mult, sa nu se taie. In cazul in care se taie repar-o pe baie de abur.
Desfa blatul, iar pe masura ce desfaci, desprinde hartia de copt.
Intinde crema (opreste doua linguri), lasand gol 1-2 cm in capat (sa nu iasa cand rulezi)
Ruleaza rulada strangand usor.
Unge cu crema ramasa, apoi intinde un strat de alune, confetti dulci, nuci macinate, etc si tavaleste ruloul in stratul obtinut, imbracandu-l frumos :D.
Eu am ales migdale caramelizate, tocate.
Da la rece si feliaza dupa doua ore.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun