Nu, aceasta prajitura cu capsuni nu am facut-o eu!
A facut-o frumoasa mea prietena Anca Sandu, iar eu doar am zis WOW! Si am decis sa v-o arat si voua, c-arata senzational! Si se face in 15 minute! Iar daca Anca a fost de acord, iata reteta acestei prajituri !
Textul e scris tot de ea <3
- Ingrediente prajitura cu capsuni
- 250 g mascarpone
- 100 g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 100 ml ulei
- 4 oua
- 350 g faina
- 400-500 g capsuni
Se mixeaza 250 g mascarpone cu 100 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, pana cand zaharul se topeste partial, apoi se adauga 100 ml ulei, treptat si se mixeaza iar, pana obtinem un amestec ca o maioneza.
Punem apoi 4 oua, adaugat unul cate unul si la sfarsit 350 g faina amestecata cu un plic de praf de copt, cernuta, amestecata cu lingura.
Se taie in doua fiecare fruct din 400-500 g capsuni.
- Se foloseste o tava mica si inalta, eu am folosit una de ceramica 20×25.
Se unge tava cu mult unt si se pune jumatate din compozitie, peste care se aseaza una cate una bucatile de capsuni, pana se acopera toata suprafata.
Se toarna si cealalta jumatate de compozitie si se aseaza celalalt strat de jumatati de capsuni.
Se coace 40 de minute, 20 minute la 150 grade si 20 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.