Una dintre cele mai simple retete de saleuri,cu extrem de putine ingrediente
aluat
150 gr unt
250 gr branza vaci
sare(dupa gust)
faina – 300 gr
pentru uns
mac
un ou
Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei.
In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece .
Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece.
Pe masa infainata intindeti cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime si taiati fasii de grosimea degetului.
In tava in care ati pus hartie pentru copt puneti „baghetele”,le ungeti cu ou batut si presarati mac.
Dati la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se rumenesc usor.
Super rapide! Si mult mai sanatoase decat aluatul foietaj din comert….
Gaby, ai folosit branza de vaci proaspata sau telemea mai sarata?
Imi plac ! 🙂 Frumoasa prezentarea !
super delicioase :*
Delicioase,am si eu o reteta asemanatoare.Te pup!
Fancy cake- exact! te pup.
Vasi- branza de vaci proaspata .Sare am pus dupa gust.
mire, multumesc frumos.
Emily, au fost :))
Flory, e reteta pe care-am folosit-o la placintelele cu branza (preluata de la Iepurila:)) ).Asa de mult mi-a placut incat m-am gandit ca n-au cum sa nu fie bune 😉
Te pup.
trebuie sa incerc si eu aluatul asta, ce bine au iesit!!!! pup
arata foarte bine! ma servesc si eu..::))
Imi plac saleurile facute in casa!!!Sunt tare bune!Pup!
Mmmmm…delicos de bine arata!!Un an plin cu lucruri frumoase sa ai!!pupici
Ce dor imi era de niste saleuri.. Din pacate mie nu prea mi-au iesit.. s-au cam uscat.. Am salvat reteta. Pupici
Gaby, iti multumesc pentru reteta, o sa le fac si eu cat de curand. Inca o data, multam fain!
iepuras:))) am scris in comentarii ca-i reteta ta de aluat de mini tarte/placintele.
acu’ o iei tu de la mine? :))))
am pus unt mai putin da’ iese la fel de fain.
te pup!
multumesc frumos fetelor!
Da, Gaby, o iau, ca-s alte proportiile si sunt incercate de mana ta:) Eu nu m-am incumetat sa le schimb pt saleuri, asa ca acum merg pe mana ta! Te pup!
Ce as rontai o legatura :):) ….
Niciodata nu este prea tarziu, nu?!
LA MULTI ANI si sa ai un an implinit!
Cu drag
Gaby, le-am facut, au fost absolut minunate. Eu am mai pus si 50 gr de parmezan ras. Multam fain!
Te pup, Iepuras. Si piticii mei au intrebat „nu mai ai betze de alea”?:)))) Eu ma gandisem la ceva cascaval. Cred c-au fost bunutze. Seara faina!
bune!!!!!!!
bune!!!!!