mnb

Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

tarta-cu-pere
2.62KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email
tarta-cu-pere
tarta-cu-pere

Provocare..provocare..pere…
Ce sa fie, ce sa fie?
O reteta de tarta, da!! Ca io le ador, sarate,dulci, cum or fi…:)

Fac io un aluat fraged,cu untura cu  amestec jumi juma tarata/faina alba, fac o crema buna,jumatati de para si la cuptor cu ea.:)
Cat timp se racea..nu stiu cine si de ce m-o ‘nerfat (ca io ma mai si enervez si chiar des ,:)

:))
da’ rau,rau di tat.
Eu cand sunt nervoasa mai bine m-as incuia-n baie ca nu mai fac nik bun.
Da’ pun io frisca, cu nervi,avcourse, si era urataaaa.:)
No cum sa defilez io pe podium cu tarta urata cu pere?
Am mancat-o.:)

Fac aseara iar.
Ce?Alta tarta cu pere. Alta reteta. Foietaj, crema de vanilie cu frisca (i-o nebunie) si pere. Recunosc ca nu m-am straduit pt aspect da-i bunaaaaaaaa, buna de-ti lingi degetele.
Da’  trag linie si concluzie
Tartele cu pere sunt urate .
:)

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea.

Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale.
Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi puse deasupra ca un fel de “bordura”
A se vedea imaginile

Preincalzim cuptorul.

Batem bine un ou cu furculita, si cu o pensula ungem foaia de aluat si suprapunem marginile taiate.
Ungem totul cu ou batut , punem foaia pe hartie de copt intr-o tava mai mare, intepam din loc in loc cu furculita si bagam la cuptor, la foc mediu spre mic si coacem pana se rumeneste frumos.

Crema.
2 linguri cu varf amidon
3-4 linguri zahar
200 ml lapte
2 galbenusuri ou
150-200 ml frisca lichida indulcita
vanilie

Amestecam amidonul cu zaharul si turnam putin cate putin laptele amestecand usor.
Punem totul la foc mic amestecand in continuare iar cand incepe sa se ingroase adaugam galbenusurile si vanilia si amestecam pana ce crema se desprinde de peretii vasului.
Mixam bine bine frisca.
Cand crema cu ou e rece complet o amestecam usor cu frisca.

Pe foaia de foietaj coapta si racita, intindem uniform crema.
Eu am pus felii de para dar voi puteti pune ce fructe doriti, fie in starea lor naturala fie caramelizate usor intr-un sirop de unt cu zahar.

tarta-cu-pere-1
tarta-cu-pere-1

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

19 Comments

Leave a Reply

two × three =