- fasole alba
- usturoi
- hrean
- ulei
- sare
- ceapa
- pasta de tomate
- putina apa
- foi de dafin
La reteta asta nu cred ca e nevoie de gramaje. Daca ar fi dupa barbatu-meu, ar trebui sa fac din 2 kg de fasole :)))
Spalati fasolea si-o puneti la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert; dupa ce da in clocot schimbati apa, dar cu apa fierbinte, nu rece!
Lasati la foc mic, acoperita, pana e bine fiarta (boaba trebuie sa se ferme cand o prindeti intre doua degete). Daca e cazul mai adaugati din cand in cand apa clocotita.
Scurgeti apa. dar pastrati o cana din zeama, sa adaugati in cazul in care este necesar (la mine n-a trebuit).
Curatati usturoiul si cateva felioare de hrean. Nu stiu cat sa va zic…cat va place :-??. Noua ne place iute, picanta, altii o vor doar usor aromata.
Bagati blenderul si farmati..tot ce va iese in cale. Daca n-aveti blender, dati prin masina de tocat carne sau o faramati cu „scula” aia cu care faceti piureul, iar usturoiul si hreanul le dati pe razatoarea cu ochiuri mici..
Cand ati obtinut o pasta omogena incepeti sa adaugati ulei, cam cate 2-3 linguri si mixati in continuare cu blenderul, se va incorpora foarte bine. Puneti asa de vreo 3-4 ori si potriviti gustul de sare.
La mine pasta era destul de „umeda”; in cazul in care e prea tare mai adaugati putin din apa in care a fiert fasolea.
Nivelati frumos fasolea si preparati sosul.
In cateva linguri de ulei caliti o ceapa-doua, tocate marunt.
O lasati pana prinde o culoare frumoasa, usor aurie(aveti grija sa n-o ardeti – fasolea, nu voi :))) )
Adaugati o foaie de dafin si vreo 60 ml apa si dati focul la mic. Ceapa trebuie sa fie biiiine inmuiata . Adaugati o lingurita pasta tomate, putina sare si opriti focul.
Gata! Vedeti ce usor e ?:-??
Ce buna e,ma-ntreb cum o fi cu hrean,n-am combinat niciodata dar ar fi cazul sa-ncerc!Pupici!
Ce pofta mi-ai facut… Din pacate nu mai pot manca fasole… si-mi placea atat de tare… Iar cu hrean nu am mancat niciodata! Ce ma fac eu acum?! O sa fur un pic de la tine! 🙂 Pupici si weekend placut in continuare
Imi place fasolea batuta .
Mi-e pofta gabyyyyyy!!!o duminica frumoasa!!
Si mie imi e pofta, cred ca o sa fac si eu cat de curand, pup :*
Nu as refuza niciodata o portie!
Te asteapta un premiu, la mine pe blog.
Duminica frumoasa!
Pana imi fac si eu poftesc la tine. :))
In zona noastra nu se face cu hrean dar trbuie sa incer si eu ca m-ai facut curioasa si cum hreanul ne place cred ca si combinatia va fi ok!Pupici si duminica placuta!
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!! Stiu ca l-ai primit deja, insa ti-l ofer cu mare mare drag!!!!
Papa buuuunnnn…da daaa…vreau si eu!!!
ESTE GUSTOS SI E USOR DE PREPARAT
O sa incerc reteta ta imi lasa apa in gura
Interesanta varianta cu hrean! Probez si eu data viitoare!:)