mnb

Briose cu iaurt

1.81KVizualizări
5
(5)

Delicate, usor de facut, delicioasele briose cu iaurt sunt indragite de toata lumea. Servite la cafea, la mic dejun, cu lapte sau alaturi de ceai, intotdeauna constituie o alegere potrivita pentru deserturi economice, rapide si spornice. Pentru acesta reteta de briose ai nevoie de oua, faina, iaurt, ulei, zahar, unt.

briose cu iaurt

Ingrediente briose cu iaurt

  • 4 oua mari sau 5 mai mici
  • 150 g zahar
  • putina sare
  • 80 ml unt topit si racit
  • 60 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 125 grame iaurt (eu am pus iaurt grecesc)
  • o lingurita esenta vanilie sau zahar vanilinat
  • 300 g faina (eu am folosit tip 550)
  • 12 g praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala

briosa cu iaurt

Mod de preparare briose cu iaurt

Intr-un bol pune ouale intregi, sarea si zaharul. Mixeaza pana cand compozitia isi dubleaza volumul, devine cremoasa si pufoasa (aproximativ 5 minute).

Adauga apoi coaja de lamaie si omogenizeaza.

Pune apoi iaurtul si mixeaza din nou usor, adaugand treptat, pe parcursul mixarii, intai esenta de vanilie, apoi laptele, untul topit si uleiul. Adaugati-le putin cate putin, pana cand le incorporati pe toate.

Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in 3 etape peste compozitia de briose cu iaurt si mixeaza usor, pana la omogenizarea completa.

Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider pentru cel putin o ora. Eu am lasat 2 ore.

Preincalzeste cuptorul la 175 grade.

Pregateste tava de briose si pune hartiute in fiecare orificiu (daca nu esti 100% sigura ca ai hartiute bune, unge-le cu unt). Distribuie compozitie in fiecare, lasand putin loc gol in forma.

Presara deasupra fie zahar pudra, fie zahar tos (cam 1/2 de lingurita pe fiecare) – se va forma o crusta frumoasa, delicioasa –  apoi introdu tava in cuptor, pe treapta din mijloc.

Coacerea depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia. Va dura intre 20 si 30 de minute. La mine a durat 28 minute. Briosele cu iaurt trebuie sa fie crescute, usor rumene si sa treaca testul cu scobitoarea. Daca testezi dupa 20-25 minute si scobitoarea iese curata, opreste cuptorul.

Scoate briosele din tava si lasa-le la racit.

Pofta buna!

briose cu iaurt

 

Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun

Alte recomandari

 Briose aperitiv cu masline si sunca

Briose cu Nutella

Briose cu unt si ciocolata

briose cu unt si ciocolata-8

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

three × 3 =