Tort cu visine si ciocolata - Rețete Papa Bun

mnb

Tort cu visine si ciocolata

1.68KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
La multi ani, tata, la implinirea celor 63 de ani!

blat

5 oua
o cana zahar
7 linguri faina
2 linguri amidon
1/2 plic praf de copt
un zahar vanilat
30 ml ulei
30 ml apa

crema

500 ml frisca lichida
2-3 linguri zahar
un plic gelatina(12gr)
3 linguri zeama lamaie
300 visine fara samburi
200 ml smantana

glazura

50 gr unt
120 gr ciocolata cu lapte

frisca pentru ornat – eu am pus si putin ness in ea 😀
suc de visine pentru insiropat

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu-n praf de sare adaugand treptat zaharul pana obtinem o compozitie care la atingere formeaza tepi, lucioasa si ferma.
Galbenusurile le frecam cu uleiul.

Preincalzim cuptorul.

Le adaugam peste albusuri amestecand usor.
Punem faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt, adaugam si apa si omogenizam.
Ungem o cratita sau o forma de tort(cu diametru de aprox 20cm) cu ulei, presaram faina pe fundul ei si turnam compozitia pentru blat.

Bagam la cuptor si coacem la foc mic 40 min .(depinde si de cuptor, testati cu o scobitoare).
Scoatem si lasam la racit apoi il taiem in 3 pe orizontala.
Al meu a iesit prea inalt si am folosit doar doua parti, din cealalta facand un tort mic copiilor :P.

Mixam frisca pentru crema impreuna cu smantana , zaharul si vanilia.
Gelatina o lasam 5 min la hidratat in cateva linguri apa.
Scoatem samburii visinelor.

Adaugam 50 ml. apa peste gelatina si o diluam pe baie de abur.Rece, o adaugam peste frisca, punem si visinele stoarse usor si omogenizam.

Asezam primul blat, il insiropam cu suc de visine si intindem jumatate din crema.

Intr-un ibric topim ciocolata impreuna cu untul.
Lasam sa se raceasca apoi intindem peste crema (ca in foto)
Bagam 2-3 min la frigider, intindem restul de crema si asezam al doilea blat.
Il insiropam cu suc de visine apoi imbracam tortul in frisca.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

43 de comentarii

Lasă un răspuns