mnb

Tort cu nuca si vanilie

3.39KVizualizări
0
(0)

Pornind de la ideea Tortului Egiptean, am facut aceste torturi, mult simplificate din lipsa timpului necesar pentru coacerea a 6 foi separat . Cred ca cel egiptean e foarte bun dar si acesta a placut tuturor.N-am poze frumoase facute si nici sectiune (au fost duse in dar :P) dar am postat ceea ce am pentru ca e grozava reteta 😛

tort-cu-nuca-si-vanilie

Ingrediente

  • Blat
    7 oua
    5 linguri faina
    3 linguri amidon
    4 linguri nuca macinata
    o lingurita praf copt
    un varf cutit sare
    3 linguri ulei
    3 linguri apa
    Crema de vanilie
    350 ml lapte
    3 linguri si 1/2 faina
    6 linguri zahar
    3 galbenusuri
    3 plicuri zahar vanilat
    250 gr unt (sau mascarpone)
    Frisca
    600 ml smantana pentru frisca
    2 linguri zeama de lamaie
    2 linguri zahar
    un plic zahar vanilat
    nuca tocata caramelizata

 

Blat.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea cristalelor de zahar.

Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul apoi adauga-le peste albusuri. Adauga si faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi si nuca.

Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diamentrul de 22 cm, niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Coace pana trece proba scobitorii. Lasa la racit pentru cateva ore (sau prepara-l cu o zi inainte). Taie-l pe trei nivele.

Crema.

Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile impreuna cu faina si 3 linguri zahar. Adauga treptat laptele rece amestecand cu un tel.

Pune vasul pe aragaz, la foc mic si fierbe amestecand mereu, sa nu se prinda, pana capata consistenta unei budinci.

Pune vasul in altul cu apa rece si amesteca pana se raceste crema. Adauga zaharul vanilat.

Mixeaza untul spuma impreuna cu zaharul ramas apoi adauga cate putin din crema si omogenizeaza amestecand usor.

Mixeaza smantana rece ( intr-un bol tinut in prealabil 30 minute la frigider, impreuna cu paletele mixerului) aharul vanilat si zaharul pana ajungi la consistenta dorita. Spre final adauga si zeama de lamaie.

Asamblare.

Aseaza  primul blat, intinde jumatate din crema de vanilie si niveleaza frumos. Pune peste crema de vanilie 1/4 din cantitatea de frisca si niveleaza. Aseaza al doilea blat si procedeaza la fel. Cu restul de frisca orneaza tortul si presara pe ici-colo :)) nuca caramelizata.

Eu am facut 2 torturi dupa aceeasi reteta doar ca la cel mare am facut blatul din 8 oua si crema cu 5 galbenusuri si 450 ml lapte, in rest reteta e la fel. Pe cel mai mare l-am imbracat in nuca macinata, nuca caramelizata, frisca si glazura de ciocolata.

tort-cu-nuca-si-vanilie-288129tort-cu-nuca-si-vanilie-288127

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Un comentariu

  • Ce misto suuunt amandoua … si parca nu-i nici prea mult service , doar ornarea ma omoara :d ; oricum le-am retinut in caietul meu , poate-mi fac nitel curaj .

Lasă un răspuns

twenty − 11 =