As putea sa-l denumesc „tort dezordonat” :)))) c-asa i-a zis mandra mea sarbatorita, invatata cu torturile mamei cat de cat finute :))
Dar tare racoritor, usor de facut si bun. Si asa bun si pentru copii, usurel, merge ca uns :)) <3
Un tort fara coacere care, cu exceptia vaselor adunate in jur :)) nu-ti da prea mari batai de cap 🙂
La multi ani, Mona mea draga si iubita!
Ingrediente Tort diplomat cu capsuni, ciocolata alba si banane
- un pachet piscoturi
- lapte pentru insiropat
- 1kg capsuni pentru ornat
- o banana
Pentru crema
- 6 oua
- 200 g zahar
- 150 g ciocolata alba
- o pastaie de vanilie
- 20 g gelatina granule
- 200 ml lapte
- 600 ml frisca
Mod de preparare Tort diplomat cu capsuni, ciocolata alba si banane
Incepe prin a pregati la indemana capsunile trecute pe sub jet de apa si puse la scurs.
Mixeaza bine frisca (fara zahar – sunt dulci crema si ciocolata alba) si las-o deoparte.
Pune gelatina la hidratat in 100 ml apa rece, pentru 10-15 minute.
Intr-un vas cu fund dublu mixeaza ouale cu cele 200 g zahar, pana-si dubleaza volumul, apoi adauga putin cate putin laptele.
Pune vasul pe foc, la foc mediu, amestecand continuu pana se ingroasa crema. AI GRIJA SA NU O AFUMI!
Da-o deoparte.
In crema fierbinte pune continutul unei pastai de vanilie si ciocolata alba. Amesteca pana cand se topeste ciocolata, apoi pune gelatina hidratata si amesteca pana la diluare.
Transfera vasul intr-un altul in care ai pus apa rece si amesteca usor pana racesti bine crema.
Pune-o peste frisca batuta si, cu un tel, cu miscari usoare omogenizeaza.
Daca amestecul e lichid, da-l pentru 20 minute la rece sau pana cand incepe sa se intareasca usor, sa poti monta tortul; daca e ferm si are consistenta cremoasa si stabila, treci la urmatorul pas.
Pregateste un platou, pune peste el un inel de tort si regleaza-l la 20 cm diametru. Poti regla si 22-24 cm, pentru ca mie mi-a ajuns tortul exact pana sus, la marginea formei.
Aseaza piscoturi insiropate in lapte usor caldut (nu folosi un sirop dulce, sunt suficient de dulci piscoturile) iar apoi, pe lateralele inelului, in interior, pune felii de capsuni.
Toarna usor crema, pune bucatele de capsuni si banana, apoi aseaza iar un strat de piscoturi usor insiropate.
Pune iar capsuni pe laterale, toarna crema, pune cubulete de banane si capsuni si aseaza ultimul strat de piscoturi.
Unge-l cu 2-3 linguri crema si aseaza deasupra felii de capsuni.
Ia-l cu grija (e greu) si da-l la frigider pentru 4-5 ore sau mai bine peste noapte.
Desfa cu grija inelul si scoate-l, apoi feliaza si serveste.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Buna,ce diametru are tava cu inel detasabil? 24 cm?
Buna!
Nu. 20
Am scris si in descrierea retetei ca am reglat inelul la 20 cm.
Dar poti lasa si la 22-24 pentru ca mi-a ajuns fix pana sus, deci mai bine lasi o idee mai mare.