Cum e, Mona?
-Mortala!
No, un raspuns de copil :))
Si cum n-ar raspunde asa un copil care iubeste Oreo, inghetata si ciocolata, cat timp le are intr-o cupa pe toate 3 🙂
Un amestec interesant de texturi si gusturi, ceva mai aparte, mai special – cremos, crocant, fraged. Si-n plus DE CASA! 🙂
Incercati si voi 😉
Ingrediente Inghetata de casa cu Oreo si ciocolata
- 500 ml frisca naturala – LaDorna, Pilos
- 3 galbenusuri
- 120 g zahar
- 50 g unt
- 100 g ciocolata alba
- 100 g ciocolata cu lapte
- 2 pachete biscuiti Oreo cu cacao – merge si 1, depinde cum va place voua
Mod de pregatire Inghetata de casa cu Oreo si ciocolata
Pui galbenusurile impreuna cu zaharul si untul intr-o craticioara cu fund dublu.
Pornesti focul, dai la mic pui craticioara si amesteci continuu, pana la diluarea zaharului. Grija mare sa nu se prinda!
Varianta mai sigura, dar care dureaza putin mai mult, e cea in care faci acest pas intr-un bol metalic pe care-l pui pe baie de abur.
In amestecul fierbinte pui ciocolata alba tocata si amesteci pana cand se omogenizeaza amestecul.
Il transferi intr-un vas cu apa rece si amesteci pana cand se raceste.
Frisca rece, de la frigider, o pui intr-un bol rece si o mixezi pana cand devine pufoasa si ferma.
Adaugi amestecul de ciocolata in trei etape, amestecand usor, de jos in sus (eu am mixat usor) . Omogenizezi crema pentru inghetata.
Pui biscuitii intr-o punga groasa (e de preferat una d-aia cu fermoar), si treci cu sucitorul peste punga.
Ai nevoie de bucati mari de biscuite, nu de biscuiti macinati.
Pui 2/3 in amestecul pentru inghetata si omogenizezi usor cu o spatula.
Torni intr-o caserola sau tava.
Presari deasupra bucatile de Oreo ramase si ciocolata cu lapte rupta/tocata bucati.
Amesteci usor, dar nu complet.
Pregateste inghetata seara si las-o peste noapte la congelator.
INGHETATA NU ARE DELOC ASCHII DE GHEATA!
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun