Ca le folosesti la burger, pentru sandvis sau pur si simplu in loc de paine, pot sa-ti garantez ca daca respecti reteta vei obtine chifle extrem de pufoase, gustoase, tin si 2-3 zile fara sa se usuce si se fac foarte usor!
Mi-a placut tare mult si aspectul, arata extrem de frumos! In plus, le poti face mai umflatele, mai plate, cum vrei tu!
Eu le-am aplatizat cat am putut de mult, deoarece aveam nevoie de ele pentru burger.
Ingrediente chifle pufoase – 10 bucati
- un plic 7 g drojdie uscata
- o lingura zahar
- o lingurita sare
- 570 g faina alba
- 300 ml lapte
- un ou
- 3 linguri ulei
- un galbenus
- mac
Mod de preparare chifle pufoase.
Pune intr-un bol drojdia, zaharul si 100 g faina alba.
Amesteca, apoi incepe sa adaugi, putin cate putin, laptele cald (pe tot) , amestecand usor pana obtii o pasta omogena.
Las-o la loc cald pentru 15 minute.
Adauga apoi faina ramasa, sarea, oul si omogenizeaza.
Incepe sa framanti apoi cu mana, adaugand treptat uleiul. Eu am framantat 5-6 minute.
- In cazul in care compozitia e prea moale, mai pui 1-2 linguri faina, daca e prea ferma mai pui putin lapte. Eu nu am mai adaugat nimic, cantitatile au fost perfecte.
Acoperi bolul cu folie alimentara si lasi la cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Iei apoi compozitia si o imparti in bile egale, de 100 g.
Le aduni, le modelezi si formezi bile pe care le asezi in tava tapetata cu hartie pentru copt.
Eu le-am presat bine cu degetele, aveam nevoie de chifle pentru burger, care nu trebuie sa fie prea inalte. Daca doriti chifle pentru servit la masa in loc de paine, lasati-le rotunde.
Le ungeti cu galbenus de ou batut si presarati putin mac.
Le lasati la crescut inca 20 minute, apoi le coaceti in cuptorul preincins, la 160 grade cu ventilatie, treapta 3 (de jos in sus), pentru 20-25 minute sau pana sunt frumos rumenite.