Cand suntem cu totii acasa, imi place sa pregatesc ceva mai „altfel” la mic dejun. Daca pana acum salata cu oua si telemea era iubita si apreciata de toti, acum aceasta salata de oua cu ton si ceapa i s-a alaturat si ne vine mai greu sa alegem :)) Ingrediente simple, preparare rapida, rezultat delicios!
Ingrediente – 3 portii
- oua fierte – 6 (cate 2 de persoana)
- 2-3 linguri smantana cu 20-25% grasime – sau smantana de caju
- 2 lingurite de mustar
- o conserva de ton
- ceapa rosie sau verde (eu am pus din ambele, dar data viitoare voi pune si mai multa, merge de minune, indiferent pe care o alegeti)
- sare
- piper
- zeama de lamaie (2 linguri, apoi fiecare isi pune dupa gust)
Preparare salata de oua cu ton
Fierbe ouale tari, pune-le apoi in apa rece, scurge si curata-le de coaja.
Toaca-le marunt si pune-le intr-un bol.
Toaca marunt ceapa, scurge bine conserva de ton si amesteca usor cu ouale.
Pune apoi smantana, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si omogenizeaza amestecand usor.
Acopera si lasa la rece pentru 20-30 minute.
Serveste cu paine proaspata si mai stropeste cu lamaie dupa gust.
E foarte buna!
Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun
Poate-ti place si – Salata de oua cu telemea