Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

ciorba-de-perisoare
Citesc mereu retetele acestei ciorbite si observ ca toata lumea pune la fiert legumele apoi perisoarele. Eu fac..invers :))). De ce?
1. -asa m-a invatat mama! :))
2. ..pai..dau carnea un clocot, curat spuma apoi pun legumele. Daca le pun odata..cum o mai curat?:d.In fine..:d

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata ( amestec vita+porc, sau doar de porc sau,..carne de pui)
  • un ou
  • 150 gr orez
  • legume: ardei, ceapa, radacina de : telina,patrunjel, pastarnac,morcov, rosii,
  • o cana bors de putina
  • 400 ml smantana
  • 2-3 linguri pasta tomate sau suc de rosii
  • sare
  • piper
  • verdeturi: leustean, patrunjel, tarhon
  • cimbru

Mod de preparare

Pregatesc perisoarele: intr-un bol amestec bine carnea tocata cu oul, sare piper si o lingura de orez.
Pun intr-o oala mare aproximativ 5 l apa. Cu mana umeda formez bilute rotunde din pasta de carne , pe care le plonjez in apa rece din oala.
Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata si apa a dat in clocot, curat spuma formata (la carnea de pui nu prea e cazul) si adaug legumele.
In cazul in care aveti legume puse pentru iarna, la congelator sau cu sare, adaugati o jumatate de borcan de 720 ml, zarzavat. In caz contrar ardeiul il taiem cubulete mici, radacinoasele le dam pe razatoare, rosiile le decojim si le tocam (le vom adauga mai tarziu), ceapa o tocam marunt.
Adaugam orezul spalat bine si lasam totul la fiert pentru aproximativ 30-40 min la foc mic.
Borsul de putina il strecuram si-i dam un clocot dupa care-l adaugam in ciorba.
Adaugam rosiile tocate, sucul de rosii si mai lasam la fiert 5 minute.
Oprim focul, luam din ciorba un polonic de zeama si-l adaugam peste smantana, omogenizam si turnam in oala.
Adaugam verdeata, repartizam in boluri, scoatem ardeiul iute de la borcan si..pofta buna!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Ce bine arata…….si este fiebinte parca asi da o fuga pana la tine sa pap o portie.


  2. ehe, medi, de cand ma pacalesti tu..:)))
    pup!!!


  3. Ce ciorbita buna! E preferata nostra dupa ciorba de burta. Pupici


  4. Eu am descoperit de anul trecut ca in loc de smantana daca pun branza topita cu smantana (de aia mai moale, la baton) iese ciorbita bestiala …. oricum e printre preferate ;).


  5. Si eu fierb prima oara legumele si apoi pun perisoarele. Niciodata nu m-am gandit ca se poate si invers :)) Desi ce spui tu are mult sens. Si trebuie sa incerc neaparat sa pun branza topita cu smantana in loc de smantana 😛

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Supa asta mi-a placut mult! Da’ mult de tot! Cea mai rapida, simpla si buna supa-crema! Desi clar! as fi preferat o prajitura :))), dar cum nu am avut, a fost buna si supa 😛 […]

Supa crema de conopida cu usturoi

Supa crema de conopida cu usturoi

Iata-ma si cu ultima reteta din seria celor 5 in care am testat blenderul Oster chrome. Un blender extrem de elegant, foarte usor de curatat, cu o putere de mixare ridicata, realizat din cele mai […]

Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Recunosc, pana la supele astea doua (ultimele) ce le-am postat, nu prea iubeam supele crema. Dar atat asta cat si cea de spanac sunt grozav de bune! Poate-o fi „de vina” blenderul Oster? 😛 :)) […]

Supa crema de spanac cu nuci

Supa crema de spanac cu nuci

Nu pot zice ca-s prietena supelor crema si nici ele nu-s prietene cu mine :))), dar asta va zic sincer, mi-a placut foarte mult! Am rasfoit internatul in cautarea unei supe bune de spanac si […]