[ingredients title=”Ingrediente tort diplomat”]
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 cana si ½ apa
- 4 linguri de smantana
- 2 plicuri gelatina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 700 gr frisca lichida
- Fructe(dupa preferinte)
- piscoturi
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare tort diplomat”]
- Mixati friscasi o lasati deoparte.
- Intr-un vas amestecati faina ouale si zaharul. Adaugati apoi putin cate putin apa si smantana si zaharul vanilat
- Puneti pe foc la flacara mica si amestecati mereu, sa nu se prinda, pana ce compozitia se ingroasa.
- Dati la racit.
- Intre timp dizolvati gelatina in doua cescute apa calduta..(aprox. 150 ml)
- In timp ce se raceste crema, amestecati mereu cu o furculita in vasul in care ati pus gelatina pana la diluarea completa a cristalelor.(eu folosesc acest procedeu la diluarea gelatinei dar voi il puteti folosi pe cel cu care lucrati in mod obisnuit)
- Cand s-a racit crema (sa fie doar putin calduta), adaugati in fir subtire gelatina diluata apoi frisca (500ml)
- Montaj:
- Tapetati un vas cu folie de plastic
- Asezati pe laterala piscoturi
- In fundul vasului asezati fructe (dupa cum vreti sa arate forma finala)
- Turnati jumatate din amestecul cu gelatina, apoi iar fructe, apoi restul amestecului.
- Acoperiti totul cu piscoturi
- Bagati la frigider pt. cel putin 3ore.
- Asezati deasupra vasului un platou si rasturnati
- Ornati cu frisca ramasa.
[/directions]
Stii ca nu mai vorbesc cu tine….DAAAA?
stiu,stiu:P
chiar as manca si eu.nu e facut acum. aveam mai demult in pc.pozele.imi era lene sa scriu reteta:)))
Stiu…dar tot nu vorbesc cu tine….nah!
Arata tare bime, mmmm!
multumesc Elisa!
o zi minunata!
Gaby, ai niste premii pe blogul meu, te rog sa treci cand poti. Te pup.
mmmm, buuun 🙂
@Nicoleta.DA,BUN SI RACORITOR.
Cine a papat tort de acesta la mine,a cerut reteta!
o zi frumoasa;)
Pişcotu’ trebuie să fie însiropat?
Eu nu-l insiropez
In general torturile,in ultima vreme,da,imi plac insiropate,insa piscoturile nu le insiropez la diplomat,plus ca daca as face-o,s-ar inmuia(se inmoaie foarte repede)si i-as strica aspectul.Eu zic ca e bine asa.>:d<