Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Am degresat ouale si ma pregateam sa le vopsesc. Rosii, asa cum o fac de cand ma stiu.

Si mi-a venit chef de joaca :)). De-o joaca multicolora! 🙂

Asa ca m-am indreptat catre dulapurile cu rechizite scolare si-am „furat” hartia creponata.

Asa ca azi v-arat cum se decoreaza ouale cu hartie creponata.

oua-hartie-creponata

m

Avem nevoie de:

  • oua
  • hartie creponata (daca gasiti groasa e foarte buna, a mea era subtire 🙂 )
  • otet
  • putin ulei
  • manusi subtiri
  • folie aluminiu

oua

[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Tehnica e destul de simpla, desi „mazgalicioasa” :))
  2. Aveti mare grija, orice picatura pateaza orice! – blat de bucatarie, maini, haine, covor, asa ca pregatiti: servetele curate, manusi, folie de aluminiu, fasii de hartie creponata colorata, otetul, farfurii adanci si abia apoi apucati-va de treaba. Daca aveti oua cu coaja alba culoarea va fi mai pronuntata. Eu nu am avut 😉
  3. Spalati ouale si degresati-le cu-n detergent de bucatarie. Clatiti-le bine.
  4. Le puneti la fiert si le lasati 12-15 minute din momentul in care au inceput sa fiarba. Opriti focul.
  5. Intr-o farfurioara adanca puneti hartie creponata cat sa va ajunga sa inveliti un ou (sa fie multa, cu cat mai mototolita, cu-atat mai marmorata va iesi nuanta. Daca doriti intr-o singura culoare alegeti varianta dorita (rosu, verde, mov, albastru) daca doriti multicolore procedati ca mine. Taiati cu foarfeca de la inceput bucatele mici din toate nuantele de hartie si puneti cateva in mijlocul bucatii mai mari cu care veti inveli oul (vedeti in imagini).
  6. Scoateti oul din vasul cu apa,  lasati sa se usuce apa de pe el si, fierbinte, il puneti in mijlocul bucatii de hartie. Inveliti oul apoi turnati putin otet peste el, dintr-o sticluta cu picurator (sau cu o pensula) si presati hartia peste ou. Turnati atata otet in palma cat sa fie umeda toata hartia, rasucind usor oul in palma si presand.
  7. La inceput va parea complicat dar cu cat veti exersa, cu-atat va merge mai rapid si usor.
  8. Puteti alege si varianta de a stropi hartia cu otet direct in farfurie, mie mi se inmuia prea tare si-am preferat sa picur usor pe hartie cand il tineam in palma.
  9. Lasati ouale timp de 5 minute pe o bucata de folie de aluminiu (evitam patarea blatului 😉 ) apoi puteti scoate hartia. Ungeti palmele cu putin ulei si rotiti fiecare ou in palma  dandu-i astfel luciu.
  10. Mai puteti opta pentru varianta in doua sau trei culori, totul depinde de inspiratie si dexteritate. Rezultatul va fi colorat si vesel.
  11. Bineinteles ca am facut si cateva rosii, dar mi-au placut mult si cele decorate-n varianta asta 😉

[/preparare]

2

3

4

5

6

7

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. In acelasi fel am decorat si eu ouale de Paste

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
6 ani de dulce cu Green Sugar

6 ani de dulce cu Green Sugar

Imi plac aniversarile! Mai ales atunci cand sarbatoriti sunt prieteni vechi si dragi, colaboratori cu care de fiecare data am avut proiecte frumoase, provocatoare, pline de gust si sanatate! In octombrie se implinesc 6 ani  […]

Apel umanitar

Apel umanitar

Dragii mei! Va rapesc cateva momente sa va povestesc de Bianca. Fata pe care as putea sa o privesc de fiecare data cand ma vait din cauza unor lipsuri sau probleme inchipuite 🙂. Locuieste langa […]

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

O portie de mancare ramasa, alimente perisabile, preparate ce nu pot fi congelate? FoodSaver le rezolva pe toate! Caserolele speciale de vidare FoodSaver conserva orice, pastrandu-le de pana la 5 ori mai mult decat pastrarea […]

Clatite cu ton si crema de branza

Clatite cu ton si crema de branza

Breville îşi leagă numele de aparatele sandwich maker încă din anii ’70, fiind prima companie care a introdus sandwich toaster-ul. De atunci sandwich-urile toaster au devenit cele mai îndrăgite gustări. Breville PANINI MAKER continuă tradiția […]