Savarine - Rețete Papa Bun

Savarine

savarine
1.22KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Edit .23.07.2011.Varianta cu drojdie

Ingrediente
varianta 1:
un ou
200 ml lapte
250 gr faina
15 gr drojdie
2 linguri zahar
putina sare
3 linguri ulei
varianta 2
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri pesmet
2 linguri faina
1 lingura gris
putina sare
coaja rasa de lamaie
o lingura apa
jumatate lingurita praf de copt
sirop:400 ml apa
100 gr zahar
o esenta rompentru umplut

200 ml frisca lichida
200 ml smantana
3 linguri zahar
zahar vanilat

in plus: gem de capsuni, zahar vanilat

Mod de preparare

varianta 1.
Drojdia se dilueaza cu putin lapte caldut.
Se adauga apoi faina, oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani .
Se acopera cu un servet si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul.
Formele se ung cu unt. Se ia din compozitie cate o lingura, o lingura jumatate de compozitie si se umplu formele.
Se mai lasa 10 minute la crescut apoi se introduc in cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc usor.
Se scot, se lasa sa se raceasca si se scot din forme.
varianta 2
Galbenusurile se mixeaza bine bine cu zaharul si apa pana ce se deschid bine la culoare si zaharul este topit.
Se adauga faina, grisul, pesmetul si praful de copt. Se incorporeaza usor albusurile care in prealabil au fost batute spuma cu sarea.
Se repartizeaza compozitia in forme si se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15min (se fac foarte repede, verificati-le cu o scobitoare)
Cand sunt reci se scot din forme.
Siropul
Se fierbe apa cu zaharul timp de 4-5 miute iar cand s-a racit se adauga esenta.
Se mixeaza bine frisca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
Se invart “pe dos” :))) savarinele, li se taie capacelul(nu complet) , se insiropeaza bine, bine , se umplu cu frisca.
Deasupra se ung cu putin gem si se orneaza cu frisca.

Tipsuri

  • 1Testand ambele variante am tras niste concluzii:))
  • 2– varianta originala a savarinelor este CEA CU DROJDIE.
  • 3-sunt bune ambele dar e incomparabila consistenta blatului. cea cu drojdie imi aminteste perfect de savarina de cofetarie.
  • 4-eu am facut ambele variante pentru ca cele cu drojdie nu crescusera asa inalte si am crezut ca nu e bine:d:))  (se vede si in foto, primele doua randuri sunt mai micute), dar am vazut ca nici ale Nadinei nu erau inalte
  • 5– din cantitatile prezentate vor iesi 12 buc. in forme cu diametru de baza de 4, 5 cm si cel superior de 7 cm

 

savarine
savarine

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

25 de comentarii

Lasă un răspuns