Recunosc, pana la supele astea doua (ultimele) ce le-am postat, nu prea iubeam supele crema.
Dar atat asta cat si cea de spanac sunt grozav de bune!
Poate-o fi „de vina” blenderul Oster? 😛 :))
- 3 morcovi mari
- 1 cartof
- o ceapa
- 2 cm ghimbir
- 40 ml ulei
- sare
- zeama de la doua portocale
- 300 ml supa de legume
- sare
[/ingredients]
- Pregateste o craticioara in care incingi bine uleiul.
- Ceapa curat-o si toac-o marunt, cartoful curatat si spalat taie-l in cubulete iar morcovul feliaza-l in felii grosute. Curata ghimbirul si taie-l felioare.
- Plonjeaza-le toate in uleiul incins si amesteca timp de 5 minute pana ce toate se inmoaie usor.
- Toarna supa de legume si da focul la mic. Lasa sa fiarba timp de 25-30 minute. Furculita trebuie sa intre usor in morcov.
- Lasa totul sa se racoreasca, scurge supa, apoi pune legumele in blenderul Oster. Toarna sucul de portocale si mixeaza intai la prima treapta apoi mareste treptat viteza.
- Daca e nevoie mai adauga din supa in care au fiert legumele.
- Potriveste gustul de sare si serveste supa fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat.
[/preparare]