Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :))
Va zic :))
Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu?

Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la cat de bune sunt! De copiii mei nici nu mai zic.
Imi place ca atunci cand sunt la scoala sa fac ceva bun de care ei nu stiu, adica…atunci cand nu ma vad si nu se asteapta 😉
Cu fursecurile stiu ca nu dau gres niciodata 😉
Scriind reteta asta mi-am amintit ca fiica-mea de multe ori dupa ce mananca ceva ce ii place, zice:
– Sper ca ai scris-o pe blog la tine, s-o gasesc sa le fac si eu copiilor mei cand voi fi mama. :-*

Ingrediente fursecuri cu nuci – 30 bucati

  • 245 g faina alba
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • un galbenus de ou
  • 1/3 lingurita praf de copt.
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca tocata grosier
  • o lingura-doua miere
  • zahar pudra

Mod de preparare fursecuri cu nuci

Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare.

Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti.

La inceput amestecul va fi nisipos, vei avea tendinta sa adaugi lichid, dar n-o fa :)), te rog!, framanta in continuare undeva la vreo 5 minute, poate o idee mai mult, si-o sa vezi ca aluatul va capata consistenta, se va lega si va avea consistenta oricarui aluat pentru foi, va deveni legat si modelabil.

Asa-i c-am avut dreptate?

Imparte-l in doua bile egale, acopera cu folie alimentare si da la rece pentru o ora.

In timpul asta toaca nuca, daca nu ai facut-o deja, si amesteca cu mierea. Eu am pus o singura lingura si-am amestecat cu mana, e mai simplu. Trebuie miere doar cat sa lege nucile.

Scoate aluatul de la rece. Daca e prea tare lasa-l la temperatura camerei pana-l poti modela.

Din fiecare bila fa un sul cu diametrul de vreo 3 cm si feliaza-l in bucatele de aprox 1-1,5 cm.

Aseaza-le in tava (alege o tava subtire) si fa gropite usor in fiecare. Eu am facut cu incheietura degetului.

Pune din amestecul cu nuca in fiecare si da la cuptor, pe care l-ai preincalzit.

Coace pe treapta din mijloc, la 200 grade pentru 8 minute, apoi redu focul la 180 grade si mai lasa 6 minute.

Lasa-le sa se raceasca tot in tava, sunt fragede fierbinti si le strici.

Pudreaza-le usor cat sunt inca caldute apoi transfera-le pe platou sau in cutii metalice.

Eu le voi face de sarbatori cu siguranta!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Cum sa-ncep? Fix pe gustul copiilor mei! Fata chiar m-a rugat sa fac o data si blatul simplu, fara glazura sau crema 🙂 O prajitura de casa pentru fanii cocosului, c-o crema extrem de fina […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu afine si bezea

Prajitura cu afine si bezea

Atat de usurica! Economica si buna, pe placul copiilor mei. O reteta de prajitura de casa care se face rapid si simplu, aproape tot ce-i necesar ai in casa in mod obisnuit 🙂 Ingrediente Prajitura […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email