Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :))
Va zic :))
Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu?

Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la cat de bune sunt! De copiii mei nici nu mai zic.
Imi place ca atunci cand sunt la scoala sa fac ceva bun de care ei nu stiu, adica…atunci cand nu ma vad si nu se asteapta 😉
Cu fursecurile stiu ca nu dau gres niciodata 😉
Scriind reteta asta mi-am amintit ca fiica-mea de multe ori dupa ce mananca ceva ce ii place, zice:
– Sper ca ai scris-o pe blog la tine, s-o gasesc sa le fac si eu copiilor mei cand voi fi mama. :-*

Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Ingrediente fursecuri cu nuci – 30 bucati

  • 245 g faina alba
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • un galbenus de ou
  • 1/3 lingurita praf de copt.
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca tocata grosier
  • o lingura-doua miere
  • zahar pudra

Mod de preparare fursecuri cu nuci

Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare.

Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti.

La inceput amestecul va fi nisipos, vei avea tendinta sa adaugi lichid, dar n-o fa :)), te rog!, framanta in continuare undeva la vreo 5 minute, poate o idee mai mult, si-o sa vezi ca aluatul va capata consistenta, se va lega si va avea consistenta oricarui aluat pentru foi, va deveni legat si modelabil.

Asa-i c-am avut dreptate?

Imparte-l in doua bile egale, acopera cu folie alimentare si da la rece pentru o ora.

In timpul asta toaca nuca, daca nu ai facut-o deja, si amesteca cu mierea. Eu am pus o singura lingura si-am amestecat cu mana, e mai simplu. Trebuie miere doar cat sa lege nucile.

Scoate aluatul de la rece. Daca e prea tare lasa-l la temperatura camerei pana-l poti modela.

Din fiecare bila fa un sul cu diametrul de vreo 3 cm si feliaza-l in bucatele de aprox 1-1,5 cm.

Aseaza-le in tava (alege o tava subtire) si fa gropite usor in fiecare. Eu am facut cu incheietura degetului.

Pune din amestecul cu nuca in fiecare si da la cuptor, pe care l-ai preincalzit.

Coace pe treapta din mijloc, la 200 grade pentru 8 minute, apoi redu focul la 180 grade si mai lasa 6 minute.

Lasa-le sa se raceasca tot in tava, sunt fragede fierbinti si le strici.

Pudreaza-le usor cat sunt inca caldute apoi transfera-le pe platou sau in cutii metalice.

Eu le voi face de sarbatori cu siguranta!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email