Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :))
Va zic :))
Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu?

Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la cat de bune sunt! De copiii mei nici nu mai zic.
Imi place ca atunci cand sunt la scoala sa fac ceva bun de care ei nu stiu, adica…atunci cand nu ma vad si nu se asteapta 😉
Cu fursecurile stiu ca nu dau gres niciodata 😉
Scriind reteta asta mi-am amintit ca fiica-mea de multe ori dupa ce mananca ceva ce ii place, zice:
– Sper ca ai scris-o pe blog la tine, s-o gasesc sa le fac si eu copiilor mei cand voi fi mama. :-*

Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Ingrediente fursecuri cu nuci – 30 bucati

  • 245 g faina alba
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • un galbenus de ou
  • 1/3 lingurita praf de copt.
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca tocata grosier
  • o lingura-doua miere
  • zahar pudra

Mod de preparare fursecuri cu nuci

Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare.

Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti.

La inceput amestecul va fi nisipos, vei avea tendinta sa adaugi lichid, dar n-o fa :)), te rog!, framanta in continuare undeva la vreo 5 minute, poate o idee mai mult, si-o sa vezi ca aluatul va capata consistenta, se va lega si va avea consistenta oricarui aluat pentru foi, va deveni legat si modelabil.

Asa-i c-am avut dreptate?

Imparte-l in doua bile egale, acopera cu folie alimentare si da la rece pentru o ora.

In timpul asta toaca nuca, daca nu ai facut-o deja, si amesteca cu mierea. Eu am pus o singura lingura si-am amestecat cu mana, e mai simplu. Trebuie miere doar cat sa lege nucile.

Scoate aluatul de la rece. Daca e prea tare lasa-l la temperatura camerei pana-l poti modela.

Din fiecare bila fa un sul cu diametrul de vreo 3 cm si feliaza-l in bucatele de aprox 1-1,5 cm.

Aseaza-le in tava (alege o tava subtire) si fa gropite usor in fiecare. Eu am facut cu incheietura degetului.

Pune din amestecul cu nuca in fiecare si da la cuptor, pe care l-ai preincalzit.

Coace pe treapta din mijloc, la 200 grade pentru 8 minute, apoi redu focul la 180 grade si mai lasa 6 minute.

Lasa-le sa se raceasca tot in tava, sunt fragede fierbinti si le strici.

Pudreaza-le usor cat sunt inca caldute apoi transfera-le pe platou sau in cutii metalice.

Eu le voi face de sarbatori cu siguranta!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Mini eclere cu crema de lamaie

Mini eclere cu crema de lamaie

Cat sa tina la noi acasa o portie de mini eclere? Pai…cam 12 ore :))) Din nou copiii au laudat maxim acest desert. Nici n-aveau cum, la cat de bun poate fi rece, la cat […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu ciocolata

Inghetata de casa cu ciocolata

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare. Nu zic rau, nu? :)) Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata. Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulouri cu branza

Rulouri cu branza

Cand am terminat de facut tava asta cu rulouri cu branza, ma gandeam sa mai dau cuiva… unui vecin, da’ ma credeti ca au ramas doar 3 dupa ce am stat toti la masa? Sunt […]

Print Friendly, PDF & Email