Rulada turceasca - Rețete Papa Bun

Rulada turceasca

1.19KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente Rulada turceasca

  • 1 l. lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 1 pahar  faina
  • 50 de gr. de margarina/unt
  • 100 gr. de nuca de cocos
  • 100 grame nuca macinata
  • 1 pachet de frişca+1 pahar de lapte sau / 250 ml smantana pentru frisca + zahar dupa gust

Mod de preparare

Laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  va rezulta o budinca cu o consistenta destul de legata.
Intr-o tava de cuptor mare se presara uniform 100 de gr. de nuca de cocos.
Budinca se toarna uşor peste nuca de cocos cu mare grija.
Incercati cu ajutorul unei linguri sa o ıntindeti uniform ın tava fara sa stricati stratul de nuca.
Se mixeaza frisca pudra cu laptele(eu am inlocuit amestecul cu  frisca vegetala).
Dupa ce s-a racit  budinca ,adaugati şi frişca tot cu ajutorul unei linguri de lemn.
Sa o ıntindeti cıt se poate de uniform.
Deasupra presarati nuca,apoi introduceti tava la frigider,pt cel putin doua ore.
Cu ajutorul unui cutit taiati fasii lungi pe care, ajutandu-va de o furculita si de degetele, le rulati usor formand mini-rulade link

Tipsuri

  • 1nu am mai folosit frisca pudra ci am mixat 200ml frisca vegetala
  • 2pt interiorul ruladei am caramelizat 5linguri de zahar,am pus 4linguri nuca macinata si am intins in strat subtire amestecul pe folie de aluminiu
  • 3cand s-a racit,am rupt bucati si le-am tocat bine, bine
  • 4cand rulati fasiile ,nu strangeti rulada ci o rulati lejer
  • 5puteti adauga in frisca putin intaritor

mini-rulade-reteta-turceasca-15625

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

8 comentarii

  • Cred ca am vazut reteta asta postata de tine si pe Bucataras. Am facut-o si eu asa cum a preluat-o Miha, dar mi-a iesit prea groasa budinca si n-am putut nici s-o intind bine, nici s-o rulez. Asa ca am taiat-o patratele si tot in burtica a ajuns. E buna, dar si mai buna e cum ai modificat-o aici.
    Deci, mai exersez.

  • Cristina,sper ca vei reveni sa citesti rapunsul.aseara n-am facut-o ca-n reteta ci am folosit praf de budinca.pe plic scria 500ml lapte insa am pus 700 si am mai pus 2linguri de faina si 3-4linguri zahar,plus zahar vanilat.mie prima oara nu mi-a iesit prea groasa ci subtirica.ar fi iesit corect daca as fi avut rabdare s-o las la frigider,dar nu pot:))).in frisca recomand intaritor.ai dreptate.nici pe mine nu ma intereseaza aspectul cat ma intereseaza sa fie bun,insa daca le postez undeva,nu-mi permit sa le las cum ma taie capul:))).sper ca ti-am fost de ajutor.pup si zi frumoasa.

  • azi am gatit-o. foarte buna.
    Gaby, sa stii ca eu am desfiintat blogul culinar pt ca imi lua prea mult timp sa corectez textul plin de greseli. sper sa il refac la vara blogul vechi cu linkurile voastre. multumesc pt intelegere.

    • Te pup! Ma bucur sa te “vad! >:d< Chiar ajunsesem nu de mult la tine pe blog si nu stiam ce s-a intamplat. Ma bucur ca esti bine. Nu prea inteleg, ce greslei trebuia sa corectezi?

Lasă un răspuns