zurli

Indiene

Indiene

O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :)) ) care efectiv m-a cucerit!

Indiene – una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata!!

Nu are rost sa va descriu eu cat de bune sunt, nu v-as convinge, trebuie sa le preparati voi 🙂

indienefb

Ingredients

  • Ingrediente pentru 12 bucati
  • Pentru coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • Pentru sirop
  • 150 gr apa
  • 100 gr zahar
  • o lingurita esenta rom
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 gr gelatina
  • 40 ml apa
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingurita unt

indiene

Pregatim intai cojile

Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor.

mod preparare indiene 2

Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.

page

Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o :)).

Dam tava la cuptor (am copt de doua ori) la foc mediu, pana cerculetele prind culoare pe talpa si sunt coapte .Cam 15 minute, dar verificati sa nu ziceti „aia a zis 15 dar ete ca-s crude ori ca le-am ars”, atata grija aveti si voi :)). Le lasati cateva momente apoi le desprindeti usor cu o furculita.

Daca nu aveti chef sa mai urmati pasii va opriti aici :)), mancati fusecurile si gata :))

Pentru sirop fierbeti apa cu zaharul cateva minute. Adaugati esenta si coaja de portocala si lasati la racit.

Crema .

Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa.

Mixeaza frisca lichida.

Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune-le intr-un vas cu fund dublu, la foc mic, si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Cred ca undeva la 5-6 minute din momentul in care a incepe sa fiarba. Nu te opri din amestecat ca se afuma!

Opreste focul, adauga gelatina si omogenizeaza pana se topeste. Adauga portocala confiata.

Eu am adaugat 3 linguri din siropul de portocala confiata de la Bunatati din natura.

coajadeportocalaconfiata

Pune vasul in altul cu apa rece si raceste. Cand a ajuns la temperatura camerei toarna peste frisca si mixeaza 3 minute.

Deci…crema e…fara cuvinte! Absolut minunata, fix pe gustul meu, o sa fac un tort sa-l umplu cu crema preparata asa.

Da vasul la rece.

mod preparare 2

Ia jumatate din cantitatea de coji si trece fiecare fursec prin sirop. Asa…rapid, nu sa-l uiti acolo :)).

Aseaza pe un platou.

Cu ajutorul unui posh spriteaza crema pe fiecare. Insiropeaza usor si restul cojilor si pune deasupra apoi iar spriteaza crema.

mod preparare indiene

Da 5 minute platoul la rece si pregateste glazura punand ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic. Omogenizeaza.

Scoate platoul de la rece si pune cate o lingura din glazura racita pe fiecare prajitura.

DSC06379a

indiene papa bun

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii

  1. Mary Udrea says:

    Ce bine arataaaa, cu ciocolata multa, as devora o tava-ntreaga :))


  2. Cat de frumoase sunt. Bravo draga mea!


  3. Wow cum arata!!! Sunt minunate, am sa le fac si eu 🙂


  4. Sunt minunate!!! Chiar m-ai facut curioasa de gustul lor si mai ales de crema 😀 Abia astept sa vad tortul 😉
    Felicitari pentru casa noua! Cred ca am mai trecut pe aici dar am uitat sa vin cu urarile de rigoare 🙂


  5. Gaby ti-au iesit tare faine !! trebuie sa le refac…acum ca le-am vazut la tine mi-ai facut o pofta …mmmm!!


  6. Wow…Sunt perfecte 🙂 Felicitari!


  7. Arata suuper bine!Imi ploua in gura!

  8. Cristina Nechifor says:

    Pot să te iau la mine acasă? 🙂 :*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email