Indiene

Indiene

O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :)) ) care efectiv m-a cucerit!

Indiene – una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata!!

Nu are rost sa va descriu eu cat de bune sunt, nu v-as convinge, trebuie sa le preparati voi 🙂

indienefb

Ingredients

  • Ingrediente pentru 12 bucati
  • Pentru coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • Pentru sirop
  • 150 gr apa
  • 100 gr zahar
  • o lingurita esenta rom
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 gr gelatina
  • 40 ml apa
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingurita unt

indiene

Pregatim intai cojile

Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor.

mod preparare indiene 2

Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.

page

Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o :)).

Dam tava la cuptor (am copt de doua ori) la foc mediu, pana cerculetele prind culoare pe talpa si sunt coapte .Cam 15 minute, dar verificati sa nu ziceti „aia a zis 15 dar ete ca-s crude ori ca le-am ars”, atata grija aveti si voi :)). Le lasati cateva momente apoi le desprindeti usor cu o furculita.

Daca nu aveti chef sa mai urmati pasii va opriti aici :)), mancati fusecurile si gata :))

Pentru sirop fierbeti apa cu zaharul cateva minute. Adaugati esenta si coaja de portocala si lasati la racit.

Crema .

Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa.

Mixeaza frisca lichida.

Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune-le intr-un vas cu fund dublu, la foc mic, si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Cred ca undeva la 5-6 minute din momentul in care a incepe sa fiarba. Nu te opri din amestecat ca se afuma!

Opreste focul, adauga gelatina si omogenizeaza pana se topeste. Adauga portocala confiata.

Eu am adaugat 3 linguri din siropul de portocala confiata de la Bunatati din natura.

coajadeportocalaconfiata

Pune vasul in altul cu apa rece si raceste. Cand a ajuns la temperatura camerei toarna peste frisca si mixeaza 3 minute.

Deci…crema e…fara cuvinte! Absolut minunata, fix pe gustul meu, o sa fac un tort sa-l umplu cu crema preparata asa.

Da vasul la rece.

mod preparare 2

Ia jumatate din cantitatea de coji si trece fiecare fursec prin sirop. Asa…rapid, nu sa-l uiti acolo :)).

Aseaza pe un platou.

Cu ajutorul unui posh spriteaza crema pe fiecare. Insiropeaza usor si restul cojilor si pune deasupra apoi iar spriteaza crema.

mod preparare indiene

Da 5 minute platoul la rece si pregateste glazura punand ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic. Omogenizeaza.

Scoate platoul de la rece si pune cate o lingura din glazura racita pe fiecare prajitura.

DSC06379a

indiene papa bun

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii

  1. Mary Udrea says:

    Ce bine arataaaa, cu ciocolata multa, as devora o tava-ntreaga :))


  2. Cat de frumoase sunt. Bravo draga mea!


  3. Wow cum arata!!! Sunt minunate, am sa le fac si eu 🙂


  4. Sunt minunate!!! Chiar m-ai facut curioasa de gustul lor si mai ales de crema 😀 Abia astept sa vad tortul 😉
    Felicitari pentru casa noua! Cred ca am mai trecut pe aici dar am uitat sa vin cu urarile de rigoare 🙂


  5. Gaby ti-au iesit tare faine !! trebuie sa le refac…acum ca le-am vazut la tine mi-ai facut o pofta …mmmm!!


  6. Wow…Sunt perfecte 🙂 Felicitari!


  7. Arata suuper bine!Imi ploua in gura!

  8. Cristina Nechifor says:

    Pot să te iau la mine acasă? 🙂 :*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email