Ingrediente sarmale de post
Orezul se spala in multe ape .Ultima apa n-o aruncam, lasam in vas cat sa cuprinda orezul.
Punem vasul la foc mic si lasam sa se evapore apa, amestecand mereu sa nu se prinda de vas. Adaugam putina sare, piper, boia si cimbru.Lasam la racit.
Curatam ceapa si o tocam marunt.La fel si morcovul.
Ciupercile fierte si spalate le dam prin masina de carne.
Punem ulei la incins si calim usor ceapa, adaugam morcovul, zarzavatul si mai calim 5 minute dupa care adaugam ciupercile si pasta de tomate si mai lasam cateva minute.
Amestecam totul cu orezul, punem si 50-100 ml suc rosii, patrunjelul spalat si tocat si potrivim gustul de sare si piper.
Varzei ii scoatem cotorul si desfacem frunzele. Daca e acra o spalam in multe ape. A mea nu era acra deloc, de aceea am adaugat bors la fiert.
Daca e acra nu mai adaugati.
Rupem frunze de varza de marimea palmei , luam cate o lingura de compozitie si formam sarmalutza.
In vasul in care vom fierbe punem capace de borcane pe fundul lui,(sa nu le afumam) asta daca nu avem un vas roman sau vas de tuci.
Asezam sarmalele in vas, turnam sucul de rosii, cana de bors, punem o crenguta de cimbru si aprox 250 ml ulei.Completam cu putina apa sa cuprinda sarmalutele.
Lasam vasul cu sarmale de post sa fiarba la foc mic 2 ore jumatate – 3 ore.(trebuie sa fie bine fiarta varza, asta depinde de soiul ei, scoatem o sarmaluta si gustam)
Uhhhmmm, ce bine arata !! Si ce bune trebuie sa fie… O sa fac si eu sarmalute saptamana viitoare, ca mi-e prea pofta. 🙂 Pupicei! <3
Foarte bune,super gustoase,Pupici
Ce bine arata! Mmmm…
Arata delicios de bine.!!!!Postul acesta le am ratat…insa as servi 2-3 de la tine…pupici
Ce bunãtate!!!aratã delicios 🙂
Gaby, ce pofta mi-ai facut de sarmale, dar mai e putin si mananc si sarmale. Multumiri de postare, voi salva reteta pentru cand nu mananc carne. Craciun fericit!
Tare bine arata… astept Craciunul sa ma satur de sarmale. Pup si o duminica frumoasa!
Tare bine arata… astept Craciunul sa ma satur de sarmale. Pup si o duminica frumoasa!
Pai tot la o sarmaluta te invit si eu dar cu carnita.Apetisante le-ai facut!
Ptr sarmalutele cu ciuperci as renunta la cele cu carne! Delicios arata!
Doamne cat sunt de minunate! Azi nu am apucat sa le prepar dar le voi face cat mai curand! Pup Gabtzule drag si dulce!
ador sarmalutele astea cu ciuperci !!!
n pactNingeeee…ningeee… Din pacate doar la tine pe blog. :))
Minunat arata sarmalele tale 🙂 Sa va fie de bine!
super, super sarmalute ,minunata reteta ,felicitari !
Gabitza draga iti doresc sa iti aduca mosul tot binele din lume si multa sanatate!
sarbatori fericite!
Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Sarbatori fericite, Gaby! Sa ai parte de multa sanatate si liniste sufleteasca!
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
Multumesc mult, tuturor!
Sarbatori frumoase, La multi ani!
Wow Gaby, iti admir talentul la impachetat sarmale, arata super. Parca simt deja aroma de sarmale si ciuperci, tare faina ideea. Sarbatori fericite si un an nou la fel de inspirat si plin de retete delicioase!!!!!
cate sarmale au iesit?