mnb

Sarmale de post cu ciuperci

3.3KVizualizări
5
(1)

Ingrediente sarmale de post

500 gr orez
500 ciuperci (eu am pus galbiori si hribi)
3 cepe mari
un morcov
2 linguri mari cu zarzavat pentru iarna (contine morcov,ardei,gogosar,telina,patrunjel,pastarnac)
patrunjel verde
sare
piper
cimbru
1/2 lingurita boia iute
pasta tomate – o lingura
varza murata
o cana suc rosii
300 ml ulei
o 1/2 cana bors (optional)
apa
Preparare sarmale de post
Cantitatile se pot mari in functie de mancaciosii casei :)). Eu am pus putin mai mult din fiecare.

Orezul se spala in  multe ape .Ultima apa n-o aruncam, lasam in vas cat sa cuprinda orezul.
Punem vasul la foc mic si lasam sa se evapore apa, amestecand mereu sa nu se prinda de vas. Adaugam putina sare, piper, boia si cimbru.Lasam la racit.

Curatam ceapa si o tocam marunt.La fel si morcovul.
Ciupercile fierte si spalate le dam prin masina de carne.
Punem ulei la incins si calim usor ceapa, adaugam morcovul, zarzavatul si mai calim 5 minute dupa care adaugam ciupercile si pasta de tomate si mai lasam cateva minute.
Amestecam totul cu orezul, punem si 50-100 ml suc rosii, patrunjelul spalat si tocat  si potrivim gustul de sare si piper.

Varzei ii scoatem cotorul si desfacem frunzele. Daca e acra o spalam in multe ape. A mea nu era acra deloc, de aceea am adaugat bors la fiert.
Daca e acra nu mai adaugati.
Rupem frunze de varza de marimea palmei , luam cate o lingura de compozitie si formam sarmalutza.
In vasul in care vom fierbe punem capace de borcane pe fundul lui,(sa nu le afumam) asta daca nu avem un vas roman sau vas de tuci.

Asezam sarmalele in vas, turnam sucul de rosii, cana de bors, punem o crenguta de cimbru si aprox 250 ml ulei.Completam cu putina apa sa cuprinda sarmalutele.

Lasam vasul cu sarmale de post sa fiarba  la foc mic 2 ore jumatate – 3 ore.(trebuie sa fie bine fiarta varza, asta depinde de soiul ei, scoatem o sarmaluta  si gustam)

 

sarmale de post

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

23 de comentarii

Lasă un răspuns