zurli

prajitura-o-noapte-la-venetia.

prajitura-o-noapte-la-venetia.

Prajitura „O noapte la Venetia”

 

Imi indulcesc mereu privirea cu deserturile postate de Mirela.

Daca cineva m-ar intreba pe mine „Cine face cele mai misto prajituri?” as raspunde instant –Miremirc :))

Prajitura „o noapte la Venetia” o vazusem de mult la ea, nici nu stiu de ce-am asteptat atat s-o prepar. Am vazut ca e preluata de la Natalia, o alta fata draga, specialista in deserturi <3.

Multumesc,fetelor!

prajitura-o-noapte-la-venetia

 

Ingrediente

  • Blat cocos
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 80 gr nuca cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf copt
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • un plic zahar vanilat
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 5 linguri lapte

Blat cocos.

Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet diluat. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie.

Adaugi faina si nuca de cocos si omogenizezi amestecand usor de jos in sus.

Pregatesti o tava de 25/28 cm, o tapetezi cu ulei si faina sau cu hartie pentru copt  si intinzi uniform compozitia.

Preincalzeste cuptorul

Blatul de cacao.

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile pana devin spuma, adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat.

Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca usor de jos in sus. Distribuie cu  lingura, uniform, compozitia peste cea de cocos ai niveleaza usor.

Da tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu pentru 15-20 minute . Fa testul cu scobitoarea.

Lasa la racit si desprinde-i  hartia de copt doar cand blatul e complet rece.

Crema

Mixeaza  galbenusurile cu zaharul, apoi adauga laptele si pune bolul pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa.

Adauga zaharul vanilat  Lasa sa se raceasca.

Mixeaza usor untul apoi adauga crema de galbenusuri complet rece si omogenizeaza amestecand usor. Intinde uniform crema peste blatul rece si niveleaza.

Da tava la rece.

Glazura.

Pune intr-o craticioara  ingredientele, pe foc mic, pana obtii o compozitie omogena.

Raceste si intinde uniform  glazura obtinuta peste crema.N-o pune calduta, risti sa strici stratul de crema.

Portioneaz-o cu-n cutit simtat,subtire.

E grozav de buna!

prajitura-o-noapte-la-venetia.

prajitura-o-noapte-la-venetia.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Gata, am decis, asta e urmatoarea pe lista mea, prea arata bine!


  2. Salivez sincer. Este o prajitura ce imi place enorm…Bravo Gaby. Seara faina!


  3. Doar o noapte?!?!?!?! Eu as incerca mai multe feliute, poate prelungesc sejurul! Nu stiu de ce dar sunt sigura ca nu pot sa ma opresc doar dupa prima bucatica!


  4. Ce ingrediente grozave are. O trec la catastif!


  5. Ce desert bun ai facut tu aici!!!!


  6. ce dimensiune are tava?


  7. Cum stau lipite straturile?


    • Cleo, asa bine :)))
      Glumesc >:d< La copt , straturile de blat fac "priza" perfecta, devine tot unul, desi bine delimitate culorile; restul e poveste... Deci crede-ma ca nu "joaca"deloc, foarte bine se aseaza.


  8. intre blatul alb si cel de cacao ce se pune ca eu vad crema galbena peste cel de cacao


  9. la blatul de cocos se pune praf de copt, eventual si putin bicarbonat.altfel nu creste.in rest, reteta e ok.si e chiar gustoasa combinatia.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email