Asa de simplu, si-asa de bun!
Tartele cu aluat fraged imi plac sarate, pe cele dulci le prefer cu blat moale, pufos.
N-aveam de gand sa fac azi dulce, dar ce sa fac in timp ce fierbea cafeaua, sa stau? :))
Il intreb pe Danutu’:vrei cirese intr-o crema cu frisca si gelatina sau in pandispan?
A ales pandispanul, asa c-am folosit reteta mea preferata, am aromat-o cu cacao si vanilie, cu cirese carnoase si dulci si-am facut un dulce pe placul puilor mei.
Se putea sa nu-i pun io frisca…?:D Pentru mine fara frisca sau crema …nu-i ceva bun, dar GARANTEZ ca aceasta tarta cu cirese e grozava asa, simpla, pudrata cu zahar pudra sau…cu nimic :)) – pudrata cu nimic, bun, da?:))
[ingredients title=”Ingredients”]
N-avem nevoie de prea multe…
- 5 oua
- un pahar zahar (pahar de 200ml)
- un pahar faina
- o lingura cacao neagra
- putina sare
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 linguri ulei
- 500 gr cirese
frisca pentru ornat sau nimic :))
[/ingredients]
Scoate samburii cireselor dupa ce le-ai spalat.
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Nu te opri din mixat pana cand zaharul nu e COMPLET topit, sa nu mai simti deloc cristale nediluate.
Adauga apoi galbenusurile, zaharul vanilat, faina cernuta si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
La final incorporeaza uleiul.
Pregateste o forma rotunda de tarta cu diametrul de aproximativ 24 cm, tapeteaz-o cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei.
Imparte compozitia in doua boluri . Intr-unul din boluri adauga cacao si omogenizeaza.
Ia cu lingura din ambele compozitii si pune in tava de tarta fara insa a amesteca cele doua culori. Aluatul nu va fi moale, ca la chec, ci va avea consistenta ca o frisca batuta bine, pufoasa si legata. Intercaleaza compozitiile si pune apoi ciresele pe care-n prealabil le-ai amestecat cu 2,3 linguri faina (sa fie bine date prin faina!) .Apasa-le usor peste compozitie si niveleaza amestecul.
Da tava in cuptorul preincalzit cu 10 minute inainte. Coace la foc mic pana ce tarta se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.
Las-o sa se raceasca bine, desprinde-i hartia de copt si orneaz-o cu frisca si cirese…sau cu nimic :)))
Si zici ca mai este? Hai ca ajung imediat la tine 😀
Imi lasa gura apa!
Delicios!
Buna tare marmorata asta…
Mmmm,ce deliciu ai facut!!