zurli

Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in tava mare 🙂

Prajitura turnata cu mere sau branza, si usor de facut si extrem de buna, ba mai mult, destul de economica 🙂

Ingrediente Prajitura turnata cu mere (tava 24/34 cm)

4 oua

18 linguri zahar

18 linguri ulei

18 linguri lapte

20 linguri cu varf faina

2 lingurite praf de copt

un plic zahar vanilat

Umplutura

2 kg de mere (cantarite inainte de curatare)

8-10 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri esenta rom

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere

Prajitura se prepara extrem de simplu.

Se incepe cu merele. Spalate, curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele, se presara zaharul si se pune cratita la foc.

Se fierbe totul pana cand zeama lasata de mere se evapora.

Se adauga romul si zaharul vanilat si se amesteca.

Se lasa la racit.

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana devine totul o crema pufoasa. Se incorporeaza, putin cate putin, mixand usor, uleiul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, in doua transe, alternand cu laptele.

Compozitia va fi pufoasa, mai grosuta putin decat cea de clatite.

Se pregateste o tava si se tapeteaza cu hartie pentru copt.

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat (nici mai mult nici mai putin 🙂 ) Se intinde usor cu lingura si se introduce in cuptorul preincalzit din timp (cu 10 minute inainte) lasand la copt pentru 10-12 minute (trebuie sa prinda doar usor culoare si sa se lege bine compozitia incat sa nu fie „deranjata” :))) de umplutura.

Se scoate tava de la cuptor si se pune lingura cu lingura umplutura de mere, apoi se niveleaza usor.

Se toarna aluatul deasupra (eu am folosit un ibric si am lasat sa curga in fasii).

Se inclina usor-usor tava incat aluatul sa cuprinda intreaga suprafata.

Se seteaza temperatura cuptorului la 175 grade si se coace prajitura 32-35 minute (pana se rumeneste frumos)

Se pudreaza, sau nu, cu zahar pudra.

Se feliaza cand s-a racit.

IMAGINI RETETA 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata

Delicioase! Reteta..in curand :))

Print Friendly, PDF & Email