Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in tava mare 🙂

Prajitura turnata cu mere sau branza, si usor de facut si extrem de buna, ba mai mult, destul de economica 🙂

Ingrediente Prajitura turnata cu mere (tava 24/34 cm)

4 oua

18 linguri zahar

18 linguri ulei

18 linguri lapte

20 linguri cu varf faina

2 lingurite praf de copt

un plic zahar vanilat

Umplutura

2 kg de mere (cantarite inainte de curatare)

8-10 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri esenta rom

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere

Prajitura se prepara extrem de simplu.

Se incepe cu merele. Spalate, curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele, se presara zaharul si se pune cratita la foc.

Se fierbe totul pana cand zeama lasata de mere se evapora.

Se adauga romul si zaharul vanilat si se amesteca.

Se lasa la racit.

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana devine totul o crema pufoasa. Se incorporeaza, putin cate putin, mixand usor, uleiul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, in doua transe, alternand cu laptele.

Compozitia va fi pufoasa, mai grosuta putin decat cea de clatite.

Se pregateste o tava si se tapeteaza cu hartie pentru copt.

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat (nici mai mult nici mai putin 🙂 ) Se intinde usor cu lingura si se introduce in cuptorul preincalzit din timp (cu 10 minute inainte) lasand la copt pentru 10-12 minute (trebuie sa prinda doar usor culoare si sa se lege bine compozitia incat sa nu fie „deranjata” :))) de umplutura.

Se scoate tava de la cuptor si se pune lingura cu lingura umplutura de mere, apoi se niveleaza usor.

Se toarna aluatul deasupra (eu am folosit un ibric si am lasat sa curga in fasii).

Se inclina usor-usor tava incat aluatul sa cuprinda intreaga suprafata.

Se seteaza temperatura cuptorului la 175 grade si se coace prajitura 32-35 minute (pana se rumeneste frumos)

Se pudreaza, sau nu, cu zahar pudra.

Se feliaza cand s-a racit.

IMAGINI RETETA 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Cum e? E fix pe gustul meu! Cum se face? Foarte simplu! Caut uneori pe google retete d prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email