Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in tava mare 🙂

Prajitura turnata cu mere sau branza, si usor de facut si extrem de buna, ba mai mult, destul de economica 🙂

Ingrediente Prajitura turnata cu mere (tava 24/34 cm)

4 oua

18 linguri zahar

18 linguri ulei

18 linguri lapte

20 linguri cu varf faina

2 lingurite praf de copt

un plic zahar vanilat

Umplutura

2 kg de mere (cantarite inainte de curatare)

8-10 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri esenta rom

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere

Prajitura se prepara extrem de simplu.

Se incepe cu merele. Spalate, curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele, se presara zaharul si se pune cratita la foc.

Se fierbe totul pana cand zeama lasata de mere se evapora.

Se adauga romul si zaharul vanilat si se amesteca.

Se lasa la racit.

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana devine totul o crema pufoasa. Se incorporeaza, putin cate putin, mixand usor, uleiul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, in doua transe, alternand cu laptele.

Compozitia va fi pufoasa, mai grosuta putin decat cea de clatite.

Se pregateste o tava si se tapeteaza cu hartie pentru copt.

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat (nici mai mult nici mai putin 🙂 ) Se intinde usor cu lingura si se introduce in cuptorul preincalzit din timp (cu 10 minute inainte) lasand la copt pentru 10-12 minute (trebuie sa prinda doar usor culoare si sa se lege bine compozitia incat sa nu fie „deranjata” :))) de umplutura.

Se scoate tava de la cuptor si se pune lingura cu lingura umplutura de mere, apoi se niveleaza usor.

Se toarna aluatul deasupra (eu am folosit un ibric si am lasat sa curga in fasii).

Se inclina usor-usor tava incat aluatul sa cuprinda intreaga suprafata.

Se seteaza temperatura cuptorului la 175 grade si se coace prajitura 32-35 minute (pana se rumeneste frumos)

Se pudreaza, sau nu, cu zahar pudra.

Se feliaza cand s-a racit.

IMAGINI RETETA 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. O rețetă excelentă! Eu am adaugat in umplutura si cateva nuci tăiate grosier.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci? Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉 Da, a laudat-o […]

Print Friendly, PDF & Email