mnb

Prajitura cu mere reteta prajitura turnata

57.5KVizualizări
4.9
(85)
Print Friendly, PDF & Email

Asta-i genul de prajitura cu mere din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc aceasta prajitura turnata in tava mare 🙂

Prajitura turnata cu mere sau branza, si usor de facut si extrem de buna, ba mai mult, destul de economica 🙂


4.6 from 9 reviews
Prajitura turnata cu mere
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
  • Prajitura turnata cu mere (tava 24/34 cm)
  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 20 linguri cu varf faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • 2 kg de mere (cantarite inainte de curatare)
  • 8-10 linguri zahar - nu puneti zahar inainte de a gusta merele rase, este posibil sa nu fie nevoie decat de 2-3 linguri, daca-s merele foarte dulci, asa ca atentie la acest pas.
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta rom

 

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere

Prajitura se prepara extrem de simplu si este o prajitura rapida.

Se incepe cu merele. Spalate, curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele, se presara zaharul si se pune cratita la foc.

Se fierbe totul pana cand zeama lasata de mere se evapora.

Se adauga romul si zaharul vanilat si se amesteca.

Se lasa la racit.

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana devine totul o crema pufoasa. Se incorporeaza, putin cate putin, mixand usor, uleiul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, in doua transe, alternand cu laptele.

Compozitia va fi pufoasa, mai grosuta putin decat cea de clatite.

Se pregateste o tava si se tapeteaza cu hartie pentru copt.

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat (nici mai mult nici mai putin 🙂 ) Se intinde usor cu lingura si se introduce in cuptorul preincalzit din timp (cu 10 minute inainte) lasand la copt pentru 10-12 minute (trebuie sa prinda doar usor culoare si sa se lege bine compozitia incat sa nu fie “deranjata” :))) de umplutura.

Se scoate tava de la cuptor si se pune lingura cu lingura umplutura de mere, apoi se niveleaza usor.

Se toarna aluatul deasupra (eu am folosit un ibric si am lasat sa curga in fasii).

Se inclina usor-usor tava incat aluatul sa cuprinda intreaga suprafata.

Se seteaza temperatura cuptorului la 175 grade si se coace prajitura 32-35 minute (pana se rumeneste frumos)

Se pudreaza, sau nu, cu zahar pudra.

Se feliaza cand s-a racit. Este una dintre cele mai practice si bune retete de prajituri cu mere.

IMAGINI RETETA Prajitura turnata cu mere 

prajitura cu mereprajitura cu mere

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 85

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

34 Comments

      • Da, un fiasco total!! M am și făcut de rușine. Nu scrie nicăieri ca merele trebuie stoarse înainte de a le pune la fiert! Le am fiert de m am saturat, se pare ca tot nu a fost suficient cât a scăzut din zeama merelor. Blatul al doilea a ieșit balosit, modul de masurare în linguri e de evul mediu, jur! Nu știți sa măsurați în gr și ml în 2023?? Mi am pierdut o grămadă de timp cu o rețetă de toată jena, cand puteam sa aleg orice altceva și sa mi și iasă! Nu recomand aceasta rețetă!! Imi pare rău că am irosit mere super bune, de tara, timp și energie pentur ceva ce a ajuns la coșul de gunoi.

        • Scrie foarte clar in reteta ” se fierbe totul pana cand zeama lasata de mere se evapora.” Odata ce zeama se evapora la fiert, pentru ce sa storci?
          Daca nu le-ati fiert dvs suficient, e vina mea?
          Daca nu va plac retetele “din evul mediu” masurate cu lingura, mergeti pe alte siteuri si cautati retete masurate asa cum va plac dvs.
          Au facut-o o gramada de cititori si eu, la randul meu, respect de fiecare data reteta si imi iese perfect.
          Daca dvs nu v-a iesit, e oricine altcineva vinovat, reteta, eu, masuratoarea, doar dvs nu 🙂

    • Rețeta este foarte bună , ușor de preparat iar produsul obținut este foarte gustos , prajitura făcuta în casa, fără conservanți și aditivi alimentari. Dar trebuie sa te mai și pricepi intr-o oarecare măsură. Am făcut și cu brânză! Delicioasă!!

        • Dvs calculati 20 linguri la 4 oua? Dar uleiul si laptele nu-s tot lichide, pe alea nu le socotim?
          Nu am inventat eu reteta, am preluat-o, am scris si de unde, si daca mie mi-a iesit foarte bine, logic era sa va iasa si dvs 🙂

    • Bună ziua. Am încercat rețeta de prajitura, am respectat rețeta, dar aluatul a ieșit mult mai gros, ca un aluat, și foaia de deasupra a rămas crudă in interior. Nici nu s-a umflat bine…

      • Imi pare rau, sincer 🙂
        Dar fie undeva ati gresit fie faina folosita de dumneavoastra are putere de absorbtie mai mare.
        Am facut prajitura asta de multe ori si cu mere si cu branza, au testat=o si multi cititori si la toti a iesit bine :), puteti citi si aici in comentarii.
        Chiar nu stiu sa va spun unde ati gresit <3

  • Un sfat: am separat albusurile si le-am batut si blatul a iesit foarte bun, usor si aerat. Iar la faina puneti asa incat aluatul sa iasa ca o smantana groasa.

  • O ador!fac de ceva timp deja reteta asta su este deosebita!Multumesc!♥️Sarbatori binecuvantate?🙏♥️

  • Foarte buna deja am facut-o de câteva ori și chiar și vărul meu care a venit în vizita la noi ia plăcut foarte mult!!!

Leave a Reply

two × 1 =

Voteaza reteta: