Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in tava mare 🙂

Prajitura turnata cu mere sau branza, si usor de facut si extrem de buna, ba mai mult, destul de economica 🙂

Ingrediente Prajitura turnata cu mere (tava 24/34 cm)

4 oua

18 linguri zahar

18 linguri ulei

18 linguri lapte

20 linguri cu varf faina

2 lingurite praf de copt

un plic zahar vanilat

Umplutura

2 kg de mere (cantarite inainte de curatare)

8-10 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri esenta rom

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere

Prajitura se prepara extrem de simplu.

Se incepe cu merele. Spalate, curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele, se presara zaharul si se pune cratita la foc.

Se fierbe totul pana cand zeama lasata de mere se evapora.

Se adauga romul si zaharul vanilat si se amesteca.

Se lasa la racit.

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana devine totul o crema pufoasa. Se incorporeaza, putin cate putin, mixand usor, uleiul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, in doua transe, alternand cu laptele.

Compozitia va fi pufoasa, mai grosuta putin decat cea de clatite.

Se pregateste o tava si se tapeteaza cu hartie pentru copt.

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat (nici mai mult nici mai putin 🙂 ) Se intinde usor cu lingura si se introduce in cuptorul preincalzit din timp (cu 10 minute inainte) lasand la copt pentru 10-12 minute (trebuie sa prinda doar usor culoare si sa se lege bine compozitia incat sa nu fie „deranjata” :))) de umplutura.

Se scoate tava de la cuptor si se pune lingura cu lingura umplutura de mere, apoi se niveleaza usor.

Se toarna aluatul deasupra (eu am folosit un ibric si am lasat sa curga in fasii).

Se inclina usor-usor tava incat aluatul sa cuprinda intreaga suprafata.

Se seteaza temperatura cuptorului la 175 grade si se coace prajitura 32-35 minute (pana se rumeneste frumos)

Se pudreaza, sau nu, cu zahar pudra.

Se feliaza cand s-a racit.

IMAGINI RETETA 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegem hota de bucatarie

Cum alegem hota de bucatarie

Am exact un an de cand m-am mutat la casa. Nu era achizitionat totul in interior, dar daca am fi asteptat, am fi prelungit mult termenul mutarii, asa ca am facut acest pas cu gandul […]

Print Friendly, PDF & Email
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email