In ultima vreme am facut o obsesie pentru briose. Si am recunoscut, briosele cu unt si ciocolata sunt favoritele mele! Atat de fragede si bune, nu sunt deloc inecacioase, au o textura fina si frageda si-s asa de versatile! Ai reteta de baza apoi te joci cu adaosurile – ciocolata, fructe, arome fel de fel, dupa cat de inspirat esti si ce ai in casa atunci cand le prepari. Le poti da copiilor la scoala, le poti lua la serviciu, le poti servi alaturi de o cafea sau ceai cu prietenele.
Mod de preparare briose cu unt si ciocolata
Mixeaza impreuna untul cu zaharul, pentru 5 minute.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu adauga urmatorul pana ce nu l-ai incorporat pe precedentul. La final vei avea o compozitie neteda, cremoasa, pufoasa.
Adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Amesteca bine cu o lingura.
Pune si laptele, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – aproximativ un minut.
La final incorporeaza ciocolata tocata si ciocolata pentru ornat.
- Pe cea din urma nu e obligatoriu s-o adaugi, eu am pus pentru ca aveam in casa.
Preincalzeste cuptorul la 170 grade.
Pregateste tava de briose. Pune hartiute pentru briose si pune din compozitie cu lingura in forme lasand, loc cam de un deget.
Introdu tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coace briosele la 170 grade pana cand sunt frumos rumenite.
- Optional Briosele cu unt si ciocolata le pudrezi cu zahar pudra.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

- Ingrediente pentru 30 bucati.
- 200 g unt
- 4 oua
- 300 g zahar
- 400 g faina
- un plic zahar vanilinat
- un plic praf de copt
- 250 ml lapte
- 100 g ciocolata +20 g forme de ciocolata pentru ornat