mnb

Prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem

6.34KVizualizări
0
(0)

Si in post vrem ceva dulce, asa ca rasfoim internetul si cautam o reteta de prajitura de post.

Ne oprim pe blog la Merisor, unde  gasim o prajitura buna, usoara, cu arome pe care le iubim – cocos, nuca si lamaie.

O pregatim repejor si-apoi v-o aducem in atentie si voua, ca-i tare buna! 🙂

prajitura-de-post-5JPG

[ingredients title=”Ingrediente Prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem”]

  • Foi
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar
  • o lingurita bicabonat de sodiu
  • otet pt stins bicarbonatul
  • 500 gr faina alba
  • putina sare
  • esenta de rom
  • Crema
  • 1 l apa
  • 200 gr gris
  • 150 gr margarina
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 75 gr cocos
  • 7 linguri zahar
  • 400 gr gem + 4 linguri nuca macinata (eu am pus gem de piersici cu prune)
  • putina sare

[/ingredients]

prajitura-de-post-4JPGprajitura-de-post

[directions title=”Mod de preparare Prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem „]

  1. Amesteca intr-un bol uleiul cu zaharul si putina sare.
  2. Adauga sucul de rosii, esenta si omogenizeaza.
  3. Adauga 1/3 din cantitatea de faina peste care pui bicarbonatul stins cu putin otet, omogenizezi, apoi adaugi restul de faina in timp ce framanti cu mana.
  4. O incorporezi pe toata , imparti aluatul in 4, si formezi 4 bile.
  5. Acoperi vasul cu un servet curat si-l dai la rece pentru 20 de minute.
  6. Pregatesti o tava cu dimensiunile de aproximativ 25/35 cm si-i ungi dosul cu ulei.
  7. Scoti bolul de la rece si iei pe rand fiecare bila de aluat si-o intinzi pe blatul infainat cu sucitorul pana obtii o foaie de dimensiunile tavii.
  8. Pui foaia pe tava si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade. Coci fiecare foaie timp de aproximativ 8 minute; trebuie sa observi cum marginile foii incep sa prinda culoare aurie.
  9. Pui foile pe un fund de lemn, le lasi la racit si pregatesti crema.
  10. Pui apa impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si putina sare la fiert.
  11. Cand apa atinge punctul de fierbere incepi sa adaugi treptat grisul amestecand mereu cu un tel para , sa nu faca crema cocoloase.
  12. Amesteci pana se ingroasa bine, iei de pe foc si-adaugi zeama de lamaie si margarina. Omogenizezi.
  13. Lasi 2-3 minute sa se racoreasca apoi adaugi cocosul. Amesteci pana la incorporare.
  14. Cand crema e doar usor calduta incepi asamblarea prajiturii.
  15. Asezi prima foaie, intinzi jumatate din cantitatea de crema (mie mi se parea prea multa crema dar chiar nu e!) asezi a doua foaie, o ungi cu gemul cu nuca, asezi cea de-a treia foaie, pui restul de crema si nevelezi frumos, apoi asezi ultima foaie.
  16. Presezi usor cu mana, acoperi prajitura cu folie alimentara si-o dai la rece.
  17. Foile se inmoaie foarte repede (de fapt nici nu-s prea tari dupa coacere…) iar prajitura se taie foarte usor si frumos cu un cutit zimtat.
  18. Pofta buna!

[/directions]

DSC06535DSC06538DSC06540DSC06541DSC06543DSC06546DSC06551prajitura-de-post-3

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

Lasă un răspuns

14 − 10 =